Web Analytics
More
    Reklāma

    Fiat drīzumā apstiprinās, ka elektriskajam “500” gaidāma “Abarth” versija

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta medijs Autocar, itāļu autoražotājs Fiat jau drīzumā oficiāli izziņos “Abarth” versiju savam elektriskajam pilsētas auto “Fiat 500”. Tas būs pirmais sportiskais modelis kopš “Abarth 124 GT”, kas tika prezentēts 2018. gadā. Jaunais modelis iezīmēs “Abarth” nākotnes darbības virzienu, proti, “Abarth” padarīs ātrākus Fiat elektriskos modeļus.

    Sākums šim ceļam būs ar “Fiat 500”, savukārt nākamo modeļu nonākšana “Abarth” rokās tiks vērtēta, izskatot katru no tiem atsevišķi. Fiat vadība norāda, ka viņi vēlas, lai būtu pieejams viens līdz trīs “Abarth” modeļi. “Pirms pusotra gada teicu, ka radīt “Abarth 500″ versiju nevar būt sarežģiti, jo elektriskās mašīnas pašas par sevi rada braukšanas baudu. Mēs esam intensīvi strādājuši un, tiklīdz modelis tiks oficiāli izziņots, varu apgalvot, ka tas būs diezgan ātrs,” saka Fiat izpilddirekotrs Olivjē Fransuā.

    Viņš atzīst, ka izstrādāt pilnvērtīgu “Abarth” modeli patiesībā nav bijis nemaz tik vienkārši, taču mašīna šobrīd atrodas pēdējā testēšanas fāzē pirms oficiālās izziņošanas. Fransuā uzsver, ka, lai klientam sniegtu pilnvērtīgu “Abarth” versiju, jāpielāgo pilnīgi viss, sākot ar baterijām un elektriskajiem motoriem, beidzot ar balstiekārtu un bremzēm.

    Neoficiāli izskan, ka “Abarth 500” sprintu līdz 100km/h varētu veikt nepilnās 7 sekundēs, kas tāda izmēra mašīnai ir ļoti labs rādītājs. Uzņēmuma pārstāvji arī uzsver, ka “Abarth” versijai ir pilnīgi cita mērķauditorija – faktiski ir viena mašīna, proti, “500”, kas radīta diviem pilnīgi atšķirīgiem auditorijas segmentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma