Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes sadarbosies ar Stellantis bateriju ražošanā elektroauto

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes paziņojis, ka tas kļūs par Stellantis koncerna un “Total Energies” partneri uzņēmumā “Automotive Cells Company”, kas ražos elektroauto paredzētas baterijas. Mercedes šogad jau paziņoja, ka līdz 2030. gadam plānots pāriet tikai uz elektroauto ražošanu, taču, lai mērķi sasniegtu, vajag ļoti daudz bateriju.

    Vācu autoražotājs tagad ieguvis “Automotive Cells Company” daļas. Plānots, ka šajā ražotājā tiks investēti vairāk nekā 7 miljardi eiro, lai palielinātu ražošanas apjomus un attīstītu nākamās paaudzes bateriju tehnoloģijas. Investīcijas šajā ražotājā veiks ne tikai Mercedes, bet arī Stellantis un “Total Energies”.

    “Automotive Cells Company” pērn dibināja tieši Stellantis un “Total Energies”. Kā norāda nosaukums, mērķis šim projektam ir gaužām vienkāršs – ražot baterijas transportam. Šīs kompānijas birojs ir bāzēts Francijā, taču pagaidām nav zināms, kur taps pirmā no kopumā plānotajām astoņām bateriju ražošanas rūpnīcām Eiropā. Mercedes vadītājs Ola Kaleniuss oficiālajā paziņojumā norāda, ka šīs investīcijas ir svarīgs solis uzņēmuma pārejā uz pilnīgu elektroauto ražošanu. Sadarbības rezultātā Mercedes sev garantē stabilu, drošu bateriju ražošanas partneri ar paredzamām jaudām, kas ražotājam ļauj plānot savu elektroauto ražošanu un attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kris
    25.09.2021 18:26

    Nu jā vecie eiropas auto eažotāji stiepri iepaliek bateriju ražošanā, vai varbūt var pat teikt gaismas attālumā no pirmajām vietām
    https://www.google.lv/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4411026-2021-looks-likely-to-be-great-year-for-evs-especially-battery-manufacturers

    Reklāma