Web Analytics
More
    Reklāma

    EA nozagti dati 780 GB apmērā, tai skaitā FIFA 21 pirmkods

    Jaunākie raksti

    Urķiem izdevies no Electronic Arts nozagt datus, kas mērāmi 780 GB apjomā. Šajos datos iekšā ir ne tikai FIFA 21 pirmkods, bet arī viss Frostbite dzinis. Frostbite dzinis darbina tādas spēles kā jau minētā FIFA, Need for Speed sēriju, Star Wars Battlefront, Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 un citas.

    Zināms, ka urķi cenšas nozagtos datus pārdot par aptuveni 28 miljoniem dolāru, bet EA jau paziņojuši, ka nozagto datu tālāka izmantošana neradot draudus lietotāju datiem. To mēs vēl redzēsim…

    Reklāma

    Tāpat paziņots, ka nozagtie dati nerada EA nekādus esošus vai nākotnes zaudējumus, tomēr, ja urķiem tiešām izdevies nozagt Frostbite dzini, tad vismaz daļēji šī informācija ir noderīga konkurentiem, kuri nevēlas ieguldīt laiku un naudu sava dziņa izstrādē. Te gan jāsaka, ka diez vai citi lielie spēļu izstrādātāji būtu gatavi riskēt un izmantot EA kodu. Ja kas tāds nāktu gaismā, šmuce būtu milzīga.

    Tīmeklis jau joko, ka nozagts ne tikai FIFA 21 pirmkods, bet arī pirmkods līdz FIFA 2050, jo pēdējos gados EA neizceļas ar lieliem jaunumiem katras jaunās FIFA spēles laidienā.

    EA nav pirmie, kas cieš no urķu uzbrukumiem. Pagājušā gada novembrī Capcom (Street Fighter un Resident Evil spēles) cieta no izspiedējvīrusa, kā arī pastāv iespēja, ka nozagti 350 000 lietotāju dati. Šī gada februārī Cyberpunk izstrādātājs CD Projekt Red arī cieta no uzbrukuma, tika nozagts spēles pirmkods un tiek runāts, ka to izdevās pārdot par 7 miljoniem dolāru.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma