Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips Brilliance 272B7QUBHEB apskats – monitors un Type-C dokstacija vienā ierīcē

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam izmēģināšanai saņemam tādus gadžetus, par ko pat iedomāties iepriekš nespēju, ka tiem man būtu vajadzīgi. Šoreiz pie mums nonācis ļoti interesants datora monitors, kas pat tikai daļēji dēvējams par monitoru, jo tas pilda veselu sauju citu funkciju, un visas šīs funkcijas ir ļoti vērtīgas. Godīgi sakot, man pat nācās pa ilgiem laikiem doties uz ražotāja mājaslapu, lai izprastu visas monitora nianses.

    Un – nē – šoreiz nav runa par kaut kādām tikai ar speciāliem instrumentiem nomērāmām niansēm, jo Philips Brilliance 272B7QUBHEB ir ne tikai datora monitors, tas ir arī pilnvērtīga USB Type-C dokstacija, tas ir arī ar Windows Hello saderīgs drošības risinājums un daļēji pat dizaina elements, ja apskatām monitora kāju no aizmugures.

    Reklāma

    Lai nebūtu tikai slavinājumi ievadā, norādīšu, ka Philips Brilliance 272B7QUBHEB nav gluži bez trūkumiem. Manuprāt, šis datora monitors mūsdienām ir pārāk masīvs, tas uz ne pārāk liela (dziļuma dimensijā) galda varētu stāvēt pārāk tuvu lietotāja sejai, kā arī neesmu sajūsmā par pieslēgvietu izvietojumu, bet tagad – par visu pēc kārtas.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmērs: 27 collas
    • Izšķirtspēja: QHD 2560 x 1440
    • Malu attiecība: 16:9
    • Attēla atsvaidze: 75 Hz
    • Paneļa tips: IPS, Anti-Glare, 3H, Haze 25%
    • Reakcijas laiks: 5 ms (typical) gray-to-gray
    • Kontrasts: 1000:1 (SmartContrast 50 000 000:1)
    • Gaišums: 350 cd/m2
    • Krāstelpa: NTSC 114%, sRGB 132%
    • Video pieslēgvietas: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4 x 1, USB Type-C 3.2 Gen 2 x 1 (DP Alt mode, līdz 65 W (19V) uzlādes jauda, klēpjdatoram jāatbalsta Type-C Power Delivery)
    • USB: USB Type-C 3.2 x 1 Gen 2 (upstream), USB 3.2 x 4 (downstream, ar fast charging)
    • RJ45: Ethernet LAN (10M/100M/1G)
    • Skaļruņi: 2 W x 2
    • Regulēšana: augstumā (150 mm), iespēja sarotēt par 90 grādiem, atgāšana
    • Tīmekļa kamera: 2.0 megapikseļu 1080p ar mikrofonu, atbalsta Windows 10 Hello
    • Papildu: LowBlue Mode, EasyRead, PowerSensor enerģijas taupīšanai, VESA mount (100 x 100 mm)
    • Izmēri un svars: 614 x 548 x 257 mm, 7.5 kg
    • Komplektā: HDMI vads, DP vads, USB Type-C/ USB Type-A vads, DC out vads, Power vads
    • Cena: ap 400 eiro

    Izskats un uzbūve

    Man gribētos dēvēt Philips Brilliance 272B7QUBHEB par visai masīvu 27 collu datora monitoru, tas sver 7.5 kilogramus (ar kāju), kā arī monitoram ir visai paliela dziļuma dimensija, bet te ir jāņem vērā, ka monitors ir sagāžams, sarotējams vertikāli, turklāt tam ir iebūvēta vesela gūzma ar papildu funkcijām, kas nav absolūtam vairumam parasto datora monitoru. Monitora kājas izskats un materiālu izvēle būtiski pārsniedz paša monitora materiālu un, kas pats galvenais, salikšanas kvalitāti.

    Brilliance 272B7QUBHEB kvalitatīvākā daļa ir pamatīgā kāja, kas sver aptuveni pusi no kopējā ierīces svara. Kājā iebūvēta pieticīga vadu novadīšanas iespēja. Pašam monitoram nav nekāda vāka, kas aizsegtu vadus. Monitora savienojums ar kāju ir drošs, un to var viegli atvērt ar vienu pogas piespiedienu. Šis monitors piedāvā ne tikai augstuma regulāciju, bet arī grozīšanu pa horizontālo un vertikālo asi. Tādējādi varēsim to iestatīt tieši tādā pozīcijā, lai varētu visērtāk ar to strādāt. Monitoru var VESA 100 x 100 mm stiprinājumu varam pieskrūvēt pie sienas vai citas saderīgas kājas.

    Nereti ir situācija, kad mums atsūta jau iepriekš izpakotas ierīces, lai pārstāvji varētu pārliecināties par to darbību un kvalitāti. Šoreiz Philips Brilliance 272B7QUBHEB atbrauca no rūpnīcas aizlīmētā kastē, tātad tas dēvējams par pilnīgu nullīti. Šī pieeja gan nenāk par labu, jo konkrētais saņemtais Philips Brilliance 272B7QUBHEB slimo ar pāris ik pa laikam novērotām gadžetu slimībām – monitora tīmekļa kamera ielīmēta šķībi, kā arī monitora lejasdaļas ekrāna apmalei laikam līmi bija žēl, jo tā redzami atstāv no monitora matricas. Mums kā izmēģinātājiem nav pārlieku patīkami saņemt un izmēģināt šādas draņķīgi saliktas ierīces, bet spēju iedomāties, kāda ir vilšanās par 400 eiro ierīci, kad to esi par savu naudu nopircis. Cerams, ka šis ir izņēmuma gadījums, un pircēji saņems labāk nostrādātas ierīces no Philips.

    Monitora lejasdaļā pie Philips logotipa atrodas sensors, kas nosaka, vai lietotājs atrodas ekrāna priekšā. Ja tu dosies prom no datora, monitors spēj pats pāriet eko režīmā, sataupot aptuveno 80% enerģijas. Kad atgriezies un nosēdies ekrāna priekšā, Philips Brilliance 272B7QUBHEB atkal atgriež pilnu izvēlēto ekrāna spilgtumu. Manuprāt, šī ir lieliska nianse darbam paredzētam monitoram – kamēr vāri kafiju, monitors nedaudz sataupa enerģiju. Ja vēlēsies paskatīties kādu filmu un sēdēt tālāk no Philips Brilliance 272B7QUBHEB , šo iespēju gan laikam nāksies atslēgt.

    Philips Brilliance 272B7QUBHEB augšdaļā izvietota manuāli izbīdāma un atkal paslēpjama tīmekļa kamera. Tā nav parasta tīmekļa kamera, jo tā saņēmusi arī infrasarkanos sensorus, kas prot sadarboties ar Windows Hello – monitors spēs atslēgt datoru ar tavu sejas noteikšanu. Windows Hello un tīmekļa kamera izmantošanai gan nāksies saslēgt Philips Brilliance 272B7QUBHEB un datoru kopā ar USB vadu.

    Kopumā – nav kritiski, bet no šādas cenas monitora biju gaidījis būtiski rūpīgāku salikšanu. Izmantotie materiāli ir pieņemami. Patīkami, ka komplektā ir iekļauti visi nepieciešamie vadi.

    Attēls

    Gribētos Philips Brilliance 272B7QUBHEB dēvēt par standarta monitoru tieši attēla atveides ziņā. Monitors piedāvā 114% NTSC un 132% sRGB krāstelpu atveidi, tam ir IPS matrica ar WLED izgaismojumu, kā arī 2560 x 1440 izšķirtspēja – nekā pārcilvēciska. Philips Brilliance 272B7QUBHEB tehniskajā specifikācijā nodarīts, ka monitoram ir 75 Hz, kas visai būtiski atpaliek no konkurentiem līdzīgā cenā. Jau jūtami zem 400 eiro konkurenti piedāvā 120 Hz un pat 144 Hz IPS vai VA tehnoloģijas ekrāna matricas.

    Labā ziņa ir tā, ka Philips sola Brilliance 272B7QUBHEB visai augstu 350 cd/m2 maksimālo spilgtumu, bet tīmeklī atradu, ka daži spējuši izmērīt reālo Brilliance 272B7QUBHEB spilgtumu, kas tuvojies 390 cd/m2.

    Ar vienu no monitora pogām iespējams piekļūt Smartimage attēla pielāgošanas izvēlnei, tur varēsi izvēlēties starp Office, Photo, Game, Movie vai Economy režīmiem. Turpat varēsi aktivizēt LowBlue Mode režīmu, kad nākas ilgstoši blenzt ekrānā.

    Ultra Wide-Color Technology nodrošina plašāku krāsu spektru, kā arī monitors spēj attēlot dabīgāku zaļo krāsu, košāku sarkano un dziļāku zilo krāsu.

    Diemžēl paši šobrīd vēl neesam tikuši līdz tehnoloģijām, kas ļautu salīdzināt dažādu monitoru sniegumu. Uz aci Philips Brilliance 272B7QUBHEB nešķiet nekas dikti īpašs, it īpaši tāpēc, ka tam blakus novietots uz galda man stāvēja 4K OLED ekrāns. Šajā mirklī aizdomājos, ka 27 collās šobrīd tomēr gribētos redzēt jau 4K izšķirtspēju. 27 collu monitori ar 4K izšķirtspēju (bez dokstacijas) maksā jau no 250 eiro.

    Pieslēgvietas un iebūvētā dokstacija

    Philips Brilliance 272B7QUBHEB ir ļoti plašs pieslēgvietu klāsts, monitoram ir vesela sauja ar video pieslēgvietām (HDMI, DisplayPort), kā arī monitora apakšdaļā atradīsi arī USB, USB Type-C un pat RJ45 tīkla vada pieslēgvietu. Kam mums monitorā spraust tīkla vadu? Brilliance 272B7QUBHEB ir viens neliels triks, kas patiks biznesa lietotājiem – monitors atbalsta Display Port Alternate Mode, kas nozīmē tikai to, ka ar USB Type-C vadu varēsi no monitora padot uz saderīgu datoru video, skaņu, datu savienojumu, internetu un pat klēpjdatora uzlādi ar vienu pašu USB Type-C vadiņu. Brilliance 272B7Q monitora sānā pat ir 19V 3.42A DC izeja, lai uzlādētu klēpjdatorus, kas neatbalsta uzlādi ar USB Type-C.

    Faktiski Philips Brilliance 272B7QUBHEB ir uzskatāms par pilnvērtīgu USB Type-C dokstaciju, ko biznesa klases klēpjdatoriem jāpiepērk klāt cenā ap 150… 200 eiro un nereti pat vairāk. Tātad atliek vien mājās vai darba vietā Brilliance 272B7QUBHEB pievienot pie vada interneta, pievienot Brilliance 272B7QUBHEB monitoram peli, tastatūru un citas perifērijas USB ierīces, lai pēcāk ar vienu pašu USB Type-C pievienotu visu minēto klēpjdatoram. Vienlaikus aktivizēsies arī Windows Hello un uzlāde, ja vien to atbalsta klēpjdatora USB Type-C pieslēgvieta.

    DisplayPort slēgumā Brilliance 272B7QUBHEB pat atbalsta tā dēvēto daisy-chaining iespēju, kas ļauj saslēgt vienu otram galā vairākus monitorus, izmantojot Clone vai Extend ekrānu izvērsumus.

    Manuprāt, šāda pieeja ir ļoti ērta, ja vien tavs klēpjdators saņēmis atbilstošu USB Type-C pieslēgvietu. Brilliance 272B7QUBHEB atbalsta ar Intel NUC nelielos datoriņus. Te jāpiezīmē, ka vienlaikus uzlādi ar USB Type-C un ar sānā izvietoto 19V 3.42A DC izeju monitors nenodrošina.

    Iespēju klāstam klāt noteikti jāpieskaita arī iebūvētie stereo skaļruņi, kas ne vienmēr ir šādiem drīzāk biznesa klientiem paredzētiem monitoriem. Nelielie 2 W skaļrunīši nav ideāli, bet tie noteikti ir jūtami labāki par klēpjdators sastopamajiem nīkulīgajiem skaļruņiem.

    Nobeigumā

    Philips Brilliance 272B7QUBHEB noteikti uzskatāms par vienu no visinteresantākajiem redzētajiem datoru monitoriem, jo tas ticis pie iebūvētas USB Type-C dokstacijas. Dokstacijas iespēja būs interesanta tikai tiem, kuri jau iegādājušies vai plāno iegādāties atbilstošu klēpjdatoru ar pilnvērtīgu USB Type-C iespēju klāstu. Diemžēl USB Type-C esamība klēpjdatorā vēl nenozīmē, ka ar to varēsi lādēt datoru vai padot pa to video signālu.

    Liels Philips Brilliance 272B7QUBHEB pluss manās acīs ir Windows Hello tīmekļa kamera, kas parasti klēpjdatoriem ir par dārgām naudām jāpiepērk klāt. Tāpat man patika ideja par enerģijas taupīšanu ar monitorā iebūvētu sensoru.

    No 400 eiro monitora biju gaidījis būtiski augstāku salikšanas kvalitāti (šķība tīmekļa kamera un nepielīmēta ekrāna apmale).

    Cenās zem 400 eiro konkurenti piedāvā visādas izvirtības – 120 Hz un pat 144 Hz matricas, 4K izšķirtspēju (4K gan nav tik augstas attēla atsvaidzes intensitātes šajā cenā) vai lielāku ekrāna izmēru. Protams, tiek zaudēta dokstacijas iespēja, kas ir ļoti būtiska Philips Brilliance 272B7QUBHEB sastāvdaļa.

    Patika

    • USB Type-C dokstacija
    • Glītas krāsas attēlojoša QHD matrica
    • Iespēja uzlādēt arī parastu klēpjdatoru
    • Windows Hello tīmekļa kamera
    • DisplayPort daisy-chaining
    • Automātiska enerģija taupīšana (tuvuma sensors)

    Ne tik ļoti patika

    • Vāja uzbūves (salikšanas) kvalitāte
    • Monitors ir masīvs
    • Monitors var atrasties pārāk tuvu, ja tev ir šaurs galds
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Spiedogs
    03.12.2019 15:35

    Kāds energopatēriņš?

    Kursors.lv
    03.12.2019 16:17
    Reply to  Spiedogs

    ECO mode: 22.3 W (typ.)
    On mode: 24.1 W (typ.) (EnergyStar 7.0 test method)
    Standby mode: < 0.3 W (typ.)

    Krotow
    03.12.2019 18:22

    Un nav 144 Hz, par 120 Hz nav? Nu, nu…

    Kursors.lv
    03.12.2019 18:47
    Reply to  Krotow

    Šis ir biroja monitors nevis geimeru produkts, tādējādi šim aspektam es tik lielu vērību nepiegrieztu un nesagaidītu šādu iespēju.

    KKTK
    03.12.2019 21:10

    “Šajā mirklī aizdomājos, ka 27 collās šobrīd tomēr gribētos redzēt jau 4K izšķirtspēju.” Pīīī! Wrong! Kāda jēga no tādas izšķirtspējas, ja visu laiku būs jālieto 125%, 150% skeilings, kas sačakarē bildi, un windausā vispār ir kļūdu pilns.

    digitalk
    04.12.2019 11:43
    Reply to  KKTK

    parādi man tās daudzās kļūdas windausā? ar skeilinga problēmām slimo neadaptētas programmas, kuru ir nejēgā daudz. pašiem logiem problēmas šobrīd nav manītas.

    KKTK
    05.12.2019 15:27
    Reply to  digitalk

    Windauss būtu jābūvē tā, lai nebūtu nekas jāadaptē.

    digitalk
    05.12.2019 16:52
    Reply to  KKTK

    tas (win10) ir jau būvēts tā, lai nekas nav jāadaptē.
    ja cilvēki turpina lietot programmas no XP laikiem, un programmeri neapdeito savus garadarbus, jo “viss jau tāpat strādā”, tad kādas pretenzijas windausim?

    Reklāma