Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla 2. ceturksnī pārspēj prognozētos piegāžu rādītājus, taču kopējā situācija nav tik priecīga

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla oficiāli izziņojis otrā ceturkšņa piegādes datus – ražotājs aizvadīto trīs mēnešu laikā klientiem piegādājis 444 tūkstošus auto. Tādējādi Tesla plus mīnus izdevies sasniegt un pārspēt tirgus analītiķu prognozes.

    Interesanti, ka ceturkšņa laikā viņi spēja saražot 411 tūkstošus auto, bet piegādāja vairāk. Izskaidrojums gan ir diezgan vienkāršs – šajā ceturksnī tika piegādātas mašīnas, kas bija saražotas jau pirmajā ceturksnī, bet kuras vēl nepaspēja piegādāt klientiem. Kā allaž, Tesla nav īpaši detalizēti savā informācijā par modeļiem, proti, Model 3/Model Y pārdošanas datos tiek grupēti kopā. Nedaudz vairāk kā 422 tūkstoši piegādāto auto bija tieši kāds no šiem diviem modeļiem. Pārējās piegādes sastādīja atlikušie Tesla modeļi.

    Šajā stāstā gan ir vērts pavērt iekavas mazliet plašāk – lai arī pats par sevi šā gada otrais ceturksnis nav slikts, tomēr rezultāti ir sliktāki nekā pirms gada. Pērn 2. ceturksnī Tesla piegādāja 466 tūkstošus mašīnu. Izmantojot bijušā Latvijas futbola izlases trenera Daiņa Kazakeviča teicienu – vektors nav pozitīvs. Arī 1. ceturkšņa dati neliecina par pozitīvām tendencēm Tesla piegāžu apjomos, bet tirgus analītiķi prognozē, ka kompānija nesasniegs izvirzītos 2024. gada mērķus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma