Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bite Latvija” sāk piedāvāt optisko internetu vairāk nekā 80 apdzīvotās vietās visā Latvijā

    Jaunākie raksti

    1. jūlijā ir noslēgusies divu “Bites grupas” uzņēmumu  –“Baltcom” un “Bite Latvija” – apvienošanās, un visus līdzšinējos “Baltcom” pakalpojumus turpina sniegt “Bite Latvija”. “Bite Latvija” savā īpašumā iegūst plašo optiskā interneta tīklu, kas jau šobrīd ir pieejams vairāk nekā 400 000 mājsaimniecībām visā Latvijā. Tas dod iespēju “Bite Latvija” fiziskajām personām un biznesa klientiem vienuviet piedāvāt tirgū plašāko elektronisko sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT)pakalpojumu klāstu.

    Apvienojoties ar “Baltcom”, “Bite Latvija” kļūst par numur viens mobilo sakaru operatoru Latvijā, kura īpašumā ir ne vien 4G/5G mobilais tīkls, televīzija un klientu aparatūras izvietošanai paredzēti datu centri, bet arī valsts mēroga optiskā infrastruktūra, kas īpaši paredzēta gala klientu un mājsaimniecību pieslēgšanai.

    Reklāma


    “Esmu lepns, ka no šodienas, 1. jūlija, Bite sāk piedāvāt savu plašo optisko internetu, tādejādi kļūstot par numur vienspakalpojumu sniedzēju nozarē, kuram ir gan jaudīgs nākamās paaudzes 5G tīkls, gan plašs optiskā tīkla pārklājums. Abu uzņēmumu apvienošana ir nostiprinājusi Bites pozīcijas elektronisko sakaru pakalpojumu un IKT tirgū, ļaujot klientiem piedāvāt maksimāli plašāko pakalpojumu portfeli. No apvienošanās galvenie ieguvēji ir mūsu esošie un jaunie klienti, kuri vienuviet varēs iegādāties gan interneta pakalpojumus mājām un birojam, izmantojot optisko vai 5G tīklu, tirgū iecienīto “Go3” televīziju, balss pakalpojumus, dažādus IoT un IKT risinājumus biznesam, gan plašu ierīču klāstu 31 Bite salonā, interneta veikalā un zvanu centrā,” norāda “Bite Latvija” ģenerāldirektors Arunas Mickevicius.

    “Bite Latvija” iegādājās uzņēmumu “Baltcom” 2020.  gadā pēc tam, kad saņēma Konkurences padomes apvienošanās atļauju. Uzņēmumu apvienošanās vienas grupas ietvaros ir likumsakarīgs solis, ņemot vērā telekomunikāciju tirgus attīstību, kurā ir svarīga sinerģija un spēku koncentrēšana trīs galvenajos virzienos – mobilie sakari, internets un integrēti IKT risinājumi, kvalitatīvs televīzijas un video saturs.

    “Baltcom” klienti savlaicīgi tika informēti, ka apvienošanās procesā ne cenas, ne pakalpojumu klāsts šobrīd nemainās. Pēc abu uzņēmumu apvienošanas, no 1. jūlija “Baltcom” klienti tiek ne vien pie tirgū plašākā elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu klāsta, bet arī paplašinātas klientu apkalpošanas 31 “Bite Latvija” salonā visā Latvijā, zvanu centrā un “Bite”digitālajos kanālos: pašapkalpošanās portālā “ManaBite” un“Bite Latvija” interneta veikalā.

    Pirkuma līgumu par 100 % telekomunikāciju uzņēmuma “Baltcom” iegādi “Bite Latvija” parakstīja 2019. gada septembrī, taču darījuma noslēgšanai bija nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kas tika saņemta 2020. gada februārī. Darījuma summa ir konfidenciāla.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    MR Roberts
    01.07.2024 09:29

    Nevajag muldēt visplašākā optikas infrastruktūra ir tet.

    Oga
    01.07.2024 12:25
    Reply to  MR Roberts

    Visplašākais tet ir bet vai optika?
    Laukos bibliotekā ir optika, bet lauku divstāvenēs vara vads (tā nav optika:))!

    Ģirts
    01.07.2024 15:52
    Reply to  MR Roberts

    Šķiet, ka Bite salīdzinās ar Tele2 un LMT, jo TET nav mobilo sakaru.

    Kursors.lv
    02.07.2024 07:37
    Reply to  MR Roberts

    Nav tā, ka Bitei (ieskaitot nopirktos Latnet + Baltcom) tagad ir plašākais optikas tīkls nekā Tet?

    Skābene
    01.07.2024 16:10

    Tet kaut kad pirms 2 gadiem lielījās, ka sāk eksperimentēt ar “bezvadu optiku”. Respektīvi, pa ielu ir izvilkta optika un ik pēc 500 metriem stāv raidītājs, lai nebūtu uz katru māju jāvelk vadi. Diez kā viņiem beidzās tas eksperiments?

    Juris
    01.07.2024 16:25

    Bite sola arī – privātmāju rajonos kur garām 500m rādiusā ir maģistrālais optikas kabelis ar komutātoru, sviču, un citu sadalītāju štruntiem ???
    Piemēram Augšlīgatne, Stacijas iela, ku Tet nevēlas čakarēties.

    Reklāma