Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bite” uzlabo tīkla pārklājumu uz noslogotākajiem Latvijas autoceļiem

    Jaunākie raksti

    Turpinot attīstīt nākamās paaudzes mobilo sakaru tīklu un pielāgojoties mobilo ierīču lietošanas paradumiem, IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” šogad veiks vērienīgus darbus tīkla pārklājuma paplašināšanā un mobilā interneta ātruma uzlabošanā uz noslogotākajiem autoceļiem Latvijā. Kopumā vairāku valsts galveno autoceļu tuvumā šogad tiks izbūvētas 20 jaunas bāzes stacijas, kā arī ar jaunākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām tiks modernizētas 20 jau esošās bāzes stacijas.

    Tīkla pārklājums tiks pilnveidots pie galvenajiem autoceļiem ap Rīgu jeb Pierīgā un vairākos nozīmīgos autoceļu posmos, t.i. uz autoceļiem Rīga – Jelgava, Rīga – Sigulda, Rīga – Tukums.

    Reklāma
    Advertisement

    “Iecerētie Bites tīkla pārklājuma paplašināšanas un stiprināšanas darbi būtiski uzlabos iedzīvotāju pieredzi, pārvietojoties pa autoceļiem Rīgas tuvumā, kā arī virzienos uz Jelgavu, Siguldu un Tukumu, apmierinot ne vien pieaugošo pieprasījumu pēc augstas kvalitātes mobilā interneta pakalpojumiem ceļā, bet arī sabalansējot tīkla noslodzi nemitīgi augošā tīklā pieslēgto ierīču skaita dēļ. Mēs redzam, ka mobilo ierīču lietošanas paradumi strauji mainās, un, esot ceļā, cilvēki arvien vairāk patērē datus – vadītāji  izmanto navigāciju, savukārt pasažieri spēlē spēles vai tiešsaistē skatās video. Tādēļ ātrs internets un stabils tīkla pārklājums uz ceļiem daudziem mūsu klientiem ir pamatvajadzība,” skaidro Aleksandrs Beļajevs, “Bite Latvija” Radiotīkla nodaļas vadītājs.

    Būtiski piebilst, ka nākotnē “Bite Latvija” plāno veikt līdzvērtīgus tīkla kapacitātes pilnveidošanas darbus arī pie autoceļiem citviet Latvijā, tā turpinot nodrošināt saviem klientiem ātru un stabilu interneta pieslēgumu neatkarīgi no atrašanās vietas. Proti, jau nākamgad plānots stiprināt tīkla pārklājumu uz visiem galvenajiem autoceļiem starp lielākajām Latvijas pilsētām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.05.2024 14:53

    Tie, kuri nedzīvo pie lielajiem autoceļiem, Bitesprāt laikam nav Bites klienti :D

    Felzenbahers
    24.05.2024 18:20
    Gints Rotčenkovs
    24.05.2024 23:36

    Pie Liepkalniem netālu no Pļaviņām – cerams kaut ko uzlabos? Ne Waze palaist, ne lāga internets vispār iet…. Kā tādā bedrē BITEI jau gadiem

    Pēča
    27.05.2024 14:51

    Visi operatori klibo ar labu/ātru interneta pārklājumu, pat braucot pa A tipa šoseju. Jo prioritāte ir pilsētas, nevis lauku āres…. Briezmīgo Latvijas FM reklāmu stacijas, neklausos vispār jo tur tik var dzirdēt nebanku aizdevēju reklāmas un ļoti seklas ēteru runas. Ja kur jabrauc tripā, tad Spotify esmu iemācījies iepriekš ielādēt dziesmas/padkāstus, savādāk bieži ir brīži, kur nedz LMT nedz TELE2 nedz Bite interneta ārtumā vispar nekustās un nespēj pat uzturēt dziesmas buferi (visulaiku raustās) spotify augstākajā kvalitatē. Man telefonā ir 2 sim kartes, sievai ir trešā operatora sim karte… Ir.. IR brīži, kad neiet NEVIENS! Tika novērots pagājusogad braucot tripiņā pa Latviju. Pārsteidza, ka ir tik daduz vietas Latvijā, kur internets uz ceļa faktiski nepastāv, kaut neesi meža vidū. Tikmēr reklāmās visi kā viens lielās par ‘4G’ interneta 99% parklājumu… KĀ TAD! :D Telefonos labi ja ir ‘E’ ikoniņa un nekas diži uz priekšu nekust, tas galīgi nav 4G, pat ne 3G…… P.S. Pat braucot ar vivi, Jūrmalas posmā starp Mellužiem-Jaundubultiem internetam arī ir ~5min laika ziņā pārrāvums un tas ierīcēs faktiski neeksistē. (Nedz telefonā, nedz pieslēdzoties pie vilciena WIFI kurs protams ka ķēr no tiem pasiem mobīlajiem datiem, nekas uz priekšu baigi negrib kustēt) Līdz izbrauc no priežu meža… Read more »

    Last edited 20 days ago by Pēča
    Reklāma