Web Analytics
More
    Reklāma

    Aizsardzības ministrija rīko ideju hakatonu un grantu konkursu dronu inovāciju attīstībai

    Jaunākie raksti

    Aizsardzības ministrija informē, ka sadarbībā ar SIA “Latvijas Mobilais telefons” no 29. līdz 30. maijam Latvijas Kara muzejā norisināsies ideju hakatons “Droni Ukrainai”, kā arī tiek izsludināts grantu konkurss inovāciju attīstībai bezpilota lidaparātu jomā.

    Hakatons ilgs 24 stundas, un tajā aicināti piedalīties uzņēmumi, inženieri, tehnoloģiju entuziasti un studenti. Pasākuma dalībnieki veidos komandas, lai iesniegtu jaunas idejas koriģējamas nometamās munīcijas, alternatīvu navigācijas sistēmu, nestandarta sakaru un pretdronu sistēmu izstrādei.

    ReklāmaAdvertisement

    Dalībai hakatonā var reģistrēties, aizpildot pieteikšanās anketu https://aptauja.mod.gov.lv/index.php/923477?lang=en. 

    Papildus jautājumu gadījumā par inovāciju pasākumu lūdzam rakstīt uz e-pastu droniem@mod.gov.lv

    Piesakies arī Aizsardzības ministrijas grantu konkursam bezpilota lidaparātu jomā, kurā tiks atbalstīti labākie projekti jaunu nometamās munīcijas lādiņu vai to sastāvdaļu izgatavošanai, kā arī elektroniskās karadarbības risinājumu izstrādē. Starp labākajiem projektiem tiks sadalīti 600 000 eiro.

    Projektus dalībai grantu konkursā var pieteikt līdz šī gada 21. jūnijam, iepazīstoties ar konkursa nolikumu Aizsardzības ministrijas mājaslapā un sūtot pieteikumu uz droniem@mod.gov.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vyacheslav
    22.05.2024 14:56

    Kā pieteikties, ja nav komandas, bet gribētu pievienoties kādai no eksistējošām?

    Kursors.lv
    22.05.2024 15:00
    Reply to  Vyacheslav

    Uzprasi šo pasākuma organizatoram pa tiešo rakstot uz droniem@mod.gov.lv

    Mārtiņš U
    23.05.2024 09:35
    Reply to  Vyacheslav

    Atbildēja man šādi :

    Var pietiekties arī individuāli, bet visiem tiem, kas būs pietiekušies pa vienam es piedāvāšu apvienot spēkus, izveidojot kopīgu komandu, Protams, var atteikties un startēt arī viens, bet tomēr vēlams ir komandā.

    Profs
    22.05.2024 18:31

    ciniska korupcija un līdzekļu izshēmošanas pasākums uz Ukrainas fona

    Kursors.lv
    22.05.2024 20:36
    Reply to  Profs

    Kas tev liek tā domāt?

    Profs
    22.05.2024 21:12

    pieredze… 90% “ideju” tur ir prasts plaģiātisms, 9% ir totāls nonsens – kamēr ir “investoru” nauda, tikmēr kaut kas notiek, kā tas beidzas – tad fiasko . Par 600t varēja ko reālu pasūtīt jau esošajiem ražotājiem un lai to nosūta Ukrainai nevis naudu nogrūst kabatās – atgādina kaut ko līdzīgu hakatonam covid laikā, kur ar 3D printeri drukāja maskas par vairākiem desmit euro, kamēr no Ķīnas tas bija pieejamas zem euro:) Un kā beidzās pikis, tā “mega inovācija” arī pazuda

    Kursors.lv
    22.05.2024 21:19
    Reply to  Profs

    Viss pareizi. Ir jābūt gan lielajiem un lēnajiem iepirkumiem un jābūt šādām ātrām aktivitātēm, kur var piedalīties ikviens gribētājs.

    Profs
    22.05.2024 21:26

    negribu izklausīties pēc ciniķa, bet lielākajā daļā šādos “iepirkumos” uzvarētāji ir zināmi pirms izsludināšanas… Ja šajā hakatonā uzvarēs kursors.lv komanda (vienmēr taču tādu var izveidot, jo te jau tādi spoži prāti raksta rakstus..), tad pat noticēšu, ka ir godīgi:) Pie tam kursors.lv lasītāji pat varētu padalīties ar saviem padomiem dronu jomā:)

    Karlis
    24.05.2024 10:29
    Reply to  Profs

    Es saprotu tavu skepsi un neticību. Un neko nevar pārmest

    Reklāma