Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti mākslīgā intelekta olimpiādes uzvarētāji

    Jaunākie raksti

    Trīs talantīgi jaunieši apbalvoti par izciliem sasniegumiem mākslīgā intelekta (MI) olimpiādē, kurā piedalījās 12. klases un profesionālās vidējās izglītības pēdējo klašu skolēni no visas Latvijas. Papildus balvām par godalgotas vietas iegūšanu, jaunieši saņems iespēju piedalīties Mākslīgā intelekta talantu programmā, kas noritēs jau ceturto gadu, sākot ar 1.oktobri. Jauniešiem, kuriem interesē tehnoloģijas, tā ir iespēja gada laikā padziļināti apgūt mākslīgā intelekta prasmes, kas ļaus sākt karjeru mākslīgā intelekta izstrādē.

    Mākslīgā intelekta olimpiādē, ko organizē Liepājas tehnoloģiju klasteris, dalībniekiem bija iespēja sevi pierādīt trīs disciplīnās: matemātika, informātika un mākslīgais intelekts. Tieši šo zināšanu kopums veido izcilu mākslīgā intelekta izstrādātāju. Lai sagatavotos olimpiādei, jauniešiem bija iespēja piedalīties arī tiešsaistes konsultācijā ar vienu no vadošajiem mākslīgā intelekta izstrādātājiem Latvijā. Mākslīgā intelekta olimpiādes uzdevumi tapa sadarbībā ar mākslīgā intelekta izstrādes speciālistiem.

    Reklāma

    1. vietu olimpiādē ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Adrians Piliksers, sasniedzot 239,6 punktu vērtējumu. 2. vietu ar 205,7 punktiem ieguva Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolniece Veronika Lohmanova, savukārt 3. vietā ierindojās Teodors Marčenko (Rīgas Valsts 2. ģimnāzija) ar 175 punktiem.

    “Olimpiāde ir lielisks veids, kā jauniešiem izaicināt sevi mākslīgā intelekta jomā. Prieks redzēt, ka Latvijā ir talantīgi, gudri un apķērīgi jaunieši, un to lieliski pierāda arī olimpiādes rezultāti. Ik gadu olimpiādes dalībnieku pieteikumu skaits palielinās un tas nozīmē, ka arvien vairāk jauniešu saredz vērtību mākslīgā intelekta izstrādes prasmju apguvē un ir gatavi pārbaudīt savas zināšanas vienā no sarežģītākajām datorzinātnes disciplīnām,” vēsta Agate Ambulte, olimpiādes organizatore.

    Lai stiprinātu jauniešu interesi par karjeru IT nozarē un sniegtu padziļinātas zināšanas, pēdējo klašu skolēnus aicina pieteikties gaidāmajai Mākslīgā intelekta talantu programmai, kurai pieteikties var jau šobrīd. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 2024. gada 18.septembrim un programmas starts paredzēts 1.oktobrī. Programmā tiek aicināti pieteikties Latvijas jaunieši ar izciliem sasniegumiem eksaktajos mācību priekšmetos, īpaši IT un matemātikā. Programmā aicināti jaunieši vecumā no 18 līdz  25 gadiem.

    Mākslīgā intelekta talantu programma piedāvā deviņu mēnešu intensīvas apmācības, tostarp padziļinātas mācības C++, Python un mākslīgā intelekta izstrādē, nozares speciālistu – mentoru vadībā. Programmas noslēgumā dalībnieki būs labi sagatavoti praksei un darbam mākslīgā intelekta uzņēmumos.

    Programma nodrošina mentoru atbalstu un konsultācijas visu mācību garumā, kā arī ietver iespēju īstenot praktiskus mākslīgā intelekta projektus. Veiksmīgākie dalībnieki pēc programmas absolvēšanas varēs iegūt praktisku darba pieredzi, dodoties 3 mēnešus ilgā vasaras praksē kādā no Latvijas mākslīgā intelekta izstrādes uzņēmumiem. Programma sniedz visas nepieciešamās prasmes, lai sāktu karjeru mākslīgā intelekta izstrādē. Programma tiek īstenota attālināti, un to var apvienot ar studijām. Dalība programmā ir bez maksas.

    Vairāk informācijas par mākslīgā intelekta talantu programmu un pieteikšanās: https://www.digip.lv/mi-programma 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma