Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault un Volvo sadarbosies elektrisku furgonu izstrādē

    Jaunākie raksti

    Autoražotāji Renault un Volvo izveidojuši kopuzņēmumu, kura mērķis būs kopīgi izstrādāt un attīstīt elektriskos furgonus – katram no autoražotājiem pieder pa 45% uzņēmuma daļu, savukārt atlikušie 10% daļu ir trešajam partnerim – loģistikas pakalpojumu sniedzējam CMA CGM.

    Kopuzņēmuma nosaukums ir “Flexis SAS” un tas būs bāzēts Francijā, savukārt Renault un Volvo katrs šajā projektā ieguldīs ap 300 miljoniem eiro nākamo trīs gadu laikā. Šī nauda tiks likta lietā, lai kopuzņēmums izstrādātu jaunu elektrisko platformu, bet tiek cerēts, ka ražošana varētu sākties jau ap 2026. gadu.

    No pirmā oficiālā preses foto noprotams, ka uz jaunās platformas tiks radīti vairāki modeļi ar dažādām virsbūvēm, lai sasniegtu pēc iespējas vairāk potenciālo klientu. Šie furgoni būs veidoti ap Google Android Auto operētājsistēmu, paplašinot dažādu funkcionalitāti, kā arī nodrošinot savienojumu ar Google Cloud pakalpojumu.

    Kad pirmie eksemplāri izripos pa rūpnīcas vārtiem, tos jau gaidīs pirmais lielais klients – CMA CGM, kas var nodot savas zināšanas par loģistikas nozares specifiku, kā arī uzņēmums grasās lietot šos Flexis furgonus, lai elektrificētu savu autoparku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma