Web Analytics
More
    Reklāma

    Tenesī ir pirmais ASV štats, kurā mākslīgajam intelektam aizliegts atdarināt māksliniekus

    Jaunākie raksti

    Tenesī kļuvis par pirmo ASV štatu, kas parakstījis tiesību aktus, kuri aizliedz mākslīgajam intelektam (MI) atdarināt māksliniekus. Štata gubernators Bils Lī uzsvēris, ka Tenesī ir pasaules mūzikas galvaspilsēta un jau vēsturiski aizsargājusi mākslinieku un dziesmu autoru tiesības, tostarp pret MI tehnoloģiju.

    Likums par līdzīgu balss un attēla drošības nodrošināšanu (Ensuring Likeness Voice and Image Security Act – ELVIS) ir štata likuma atjaunotā versija. Lai gan iepriekšējie tiesību akti aizsargāja mākslinieka vārdu, attēlu vai līdzību, jaunajos tiesību aktos ir specifiski iekļauta arī aizsardzība pret MI. Konkrētāk, līdz ar 1. jūliju, kad šis likums stāsies spēkā, būs aizliegts bez atļaujas izmantot mākslīgo intelektu, lai atdarinātu mākslinieka balsi.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Tenesī štats jau izsenis ir pazīstams kā mūzikas lielvalsts, sākot no kantrī līdz blūzam. Tajā savu karjeru uzsākušas tādas industrijas lielzvaigznes kā Elviss Preslijs, Dollija Pārtone, BB King, Teilore Svifta un daudzas citas. Saskaņā ar oficiālajiem datiem štata mūzikas industrija atbalsta vairāk nekā 61 000 amatu, kā arī tajā atrodas vairāk nekā 4500 mūzikas pasākumu norises vietas.

    Avotsnpr.org
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.03.2024 14:08

    Ar šo būs interesanti, kad fani kādiem producentu sen pamestiem filmām un seriāliem gribēs uztaisīt turpinājumus, izmantojot MI.

    Zemene
    26.03.2024 01:00

    Mazs vai liels, bet ikviens ir “mākslinieks”, atkarībā no “pauzes” garuma.

    Reklāma