Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunās paaudzes Cupra Formentor būs elektrisks

    Jaunākie raksti

    Cupra Formentor kļuvis par zīmola bestselleru – vairāk nekā 120 tūkstoši pārdotu mašīnu 2023. gadā to padara par pieprasītāko uzņēmuma modeli. Plānots, ka jau šogad tas tiks modernizēts, bet pamazām jau sākušās runas par jauno otrās paaudzes Formentor, kas būs elektrisks.

    Pašreizējais modelis veidots uz Volkswagen koncerna MQB platformas un tas bija pirmais auto, kas tika radīts speciāli Cupra zīmolam. Iepriekš Cupra nozīmēja sportiskākas Seat versijas. Zīmola vadītājs Veins Grifits izteicies, ka jaunais auto jau varētu būt būvēts uz VW koncerna SSP platformas. Pagaidām tā ir attīstības stadijā un tās laišana tirgū faktiski kavēsies, bet tiek cerēts, ka tuvāk desmitgades beigām tiks izlaisti pirmie modeļi uz jaunās platformas.

    Pagaidām nav sniegtas plašākas ziņas par topošo mašīnu, tāpēc nevar izslēgt variantu, ka kopā ar elektrisko Formentor tiks tirgots arī auto ar iekšdedzes dzinēju. Tas šobrīd nav zināms un, visticamāk, nemaz nav izlemts Cupra vadības līmenī.

    Interesanti, ka tuvāk desmitgades beigām Cupra zīmols plāno ienākšanu ASV tirgū. Šobrīd aktuālie plāni paredz, ka viens no modeļiem, kas tiks piedāvāts amerikāņiem būs tieši jaunās paaudzes Formentor, tāpat ir plāns par vismaz vēlvienu elektrisko krosoveru, kas būtu izmēros lielāks nekā gaidāmais Tavascan.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.03.2024 12:34

    A, kā būs ar pusasīm? ;)

    Pēteris
    22.03.2024 22:22

    Virsraksts nereāls, neko nepasaka, un neatbilst īstenībai! No sērijas – viena tantiņa teica…

    Roberts
    27.03.2024 19:20

    Raksts vienā teikumā:
    “Sākušās runas”, “varētu būt”, “varētu nebūt”, “šobrīd nav zināms un, visticamāk, nemaz nav izlemts”.

    Malači, labs darbiņš, vērtīgas informācijas koncentrāts!

    :D

    Reklāma