Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA grasās atņemt darbu mediķiem

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ notiekošajā NVIDIA GTC mākslīgā intelekta tēmām veltītajā konferencē NVIDIA paziņoja par sadarbību ar uzņēmumu Hippocratic AI. Tas ir mākslīgā intelekta uzņēmums, kas darbojas medicīnas jomā un izstrādā čatbotus ar mērķi digitalizēt mediķus. Citiem vārdiem sakot, šie gudrinieki vēlas atņemt darbu medicīnas māsām un ārstiem.

    Mākslīgā intelekta čatboti

    Sadarbības ietvaros NVIDIA nodrošina tehniskos risinājumus, lai varētu tikt radīti un darbināti tādi čatboti, kas video formātā spēj “sarunāties” ar pacientiem un palīdzēt viņiem uzlabot veselību izstāstot, kā, piemēram, lietot noteiktus medikamentus, kā arī ievācot informāciju, ko vēlāk nodot ārstējošam ārstam. Zemāk demonstrācijas video var aplūkot darbībā šādu čatbotu.

    Reklāma

    Hippocratic uzsver, ka viņu veidotie čatboti ir 10x lētāki nekā īsts cilvēku darbaspēks, kā arī spēj noteiktos aspektos (attieksme, zināšanas) nodrošināt labāku pakalpojumu nekā īstas medmāsas. Tāpat uzņēmums norāda, ka pagaidām šie čatboti nespēj noteikt slimības diagnozes – šis darbs joprojām paliek kvalificētu mediķu rokās.

    Ar šo sadarbību un citiem konferencē prezentētajiem jaunumiem NVIDIA uzskatāmi parāda, ka vēlas no MI aparatūras ražotāja kļūt par integrētu platformu. Respektīvi, piedāvāt gan dzelžus, gan programmatūru, lai citi uzņēmumi var piedāvāt saviem klientiem arvien jaunus MI risinājumus.. un procesā nopelnīt milzu naudu.

    NVIDIA akciju vērtības pieaugums pēdējo piecu gadu laikā
    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    20.03.2024 15:59

    Pārāk skaļš virsraksts. Labākajā gadījumā atvieglos šiem cilvēkiem darbu un aizturēs vilni ar pacientiem ar pagalam dumiem jautājumiem un vienkāršo diagnostiku…

    Krotow
    20.03.2024 16:57

    Vairāk izskatās pēc reģistratūras personāla un ārsta konsultāciju vienkāršākajiem gadījumiem aizstāšanu ar čatbotu. Mediķu trūkuma apstākļos pēc slimības lapām nācēju apkalpošanai un pensionāru, kam nav ko darīt un gribas paļerkstēt atšūšanai var derēt.

    Zemene
    20.03.2024 21:45

    Pieļauju, ka ārsts, medmāsa utt., izvēlētos neskatīties, piemēram, pacienta sarunas ierakstu 2h garumā, bet pievērstu uzmanību asistenta sagatavotam sarunas konspektam, kas tomēr ir interpretācija un ar risku informācijas kropļošanai.
    Ar humoru-
    Paciente: es esmu slapja…( nosvīdusi )
    Asistents piefiksē protokolā: paciente ir apmīzusies :D

    Tas pats Jānis
    20.03.2024 22:38

    Virsraksts ne pa tēmu un saturs šķidrs. MI jau tagad palīdz diagnostikā, bet aizstāt specialistus nevarēs vēl ļoooooooti ilgi. Būs tāpat kā ar Tesla autopilotu – daudz nepatikamu pārsteigumu.

    Sergejs
    21.03.2024 09:49

    Te rekur ir viens piemērs dakterēšanai “kašpirovky style” – hype līdz debesīm un tad noplakums, tik tur AI vēl nebija iesaistīts.
    https://finance.yahoo.com/quote/TDOC
    Kaut gan kā jau te minēja citi vienkāršākiem un stulbākiem jautājumiem un zāļu lietošanas instrukcijai (līdz šim varēju šo kārbiņā kopā ar zālēm atrast) būtu ok

    Reklāma