Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi kļūst piesardzīgāki savos solījumos par pāreju uz elektroauto, sekos pieprasījumam

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Audi ir viens no tiem, kas bija skaidri un gaiši nospraudis laiku, kad tas pārtrauks lietot iekšdedzes dzinējus – Audi savu pāreju solīja pabeigt līdz 2033. gadam. Tagad kompānijas vadības retorika kļuvusi piezemētāka – Audi joprojām plāno atteikties no iekšdedzes dzinējiem šajā termiņā, proti, līdz 2033. gadam, taču tagad netiek izslēgta iespēja, ka iekšdedzes dzinēji tiks saglabāti ilgāk, Audi izvērtējot pieprasījumu tirgū. Tā sarunā ar medijiem pauda Audi izpilddirektors Gernots Dolners.

    Audi nebūt nav pirmie, kas pārejā uz elektroauto nedaudz apdedzinājušies un spiesti ņemt atpakaļ savus vārdus. Pirms dažām nedēļām Mercedes paziņoja, ka iekšdedzes dzinēji tiks izmantoti arī nākamajā desmitgadē, Mercedes atsakoties no plāniem par pilnīgu pāreju uz elektroauto līdz ar 2030. gadu.

    Audi nupat prezentēja savu jaunāko elektrisko modeli Q6 e-tron, tam domino efektu – šogad un nākamgad Audi plāno izrādīt kopumā 20 jaunas automašīnas gan elektriskā, gan klasiskajā iekšdedzes izpildījumā. Jau šogad gaidāms elektriskais A6 e-tron, bet tam sekos jaunās paaudzes A4, kas nākotnes ērā izmantos A5 apzīmējumu. Neprasiet, kāpēc tā. Autoražotāja mērķis ir panākt, lai 2026. gadā viņiem ir elektriskais modelis visos svarīgākajos segmentos.

    Dolners norāda, ka plāns saglabājas nemainīgs, proti, 2026. gadā tiks prezentēti pēdējie pilnīgi jaunie Audi ar iekšdedzes dzinēju, taču viņš uzsver, ka, ja tirgū būs vērojamas kādas pārmaiņas, Audi būs gatavs reaģēt. Dolners amatā stājās pirms dažiem mēnešiem, nomainot Markusu Dīzmanu, kura vadībā sākās Audi strauja elektrifikācija un tieši Dīzmans izteica solījumu par pilnīgu atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem 2033. gadā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    20.03.2024 13:57

    Nebūs, nebūs pieprasījums pēc elektro no parastās tautas. Parastā tauta pieprasīs iekšdedzes! Vēlams lietotu no Vācijas par lētāku naudiņu😄

    Krotow
    20.03.2024 16:52
    Reply to  azad

    Kamēr elektroauto cenas un uzlādes iespējas būs kā šobrīd, neko citu arī nevar gaidīt.

    Reklāma