Web Analytics
More
    Reklāma

    CATL un NIO vienojas par sadarbību ilgmūžīgāku elektroauto akumulatoru izstrādē

    Jaunākie raksti

    Elektroauto akumulatoru ilgmūžība ir viens no tematiem, kas allaž tiek aktualizēts diskusijās par šīm mašīnām. Lai šo jautājumu censtos risināt un spertu soļus uz priekšu, spēkus apvienos ķīniešu kompānijas NIO un CATL, kas strādās pie ilgmūžīgāku akumulatoru izstrādes, vienlaikus cenšoties samazināt to izmaksas.

    Sadarbības rezultātā tiks izmantotas abu uzņēmumu zināšanas un tehnoloģijas, lai panāktu zemākas izmaksas visa akumulatora dzīves cikla laikā. NIO dibinātājs un vadītājs Viljams Li izteicies, ka akumulatoru ilgmūžība ir aktuāls temats un tas ir jautājums, pie kura risināšanas jāstrādā visai industrijai kopā.

    Daudziem elektroauto akumulatora garantija ir 8 gadi vai noteikts nobraukto kilometru skaits, ražotājam solot, ka pēc šī laika akumulators saglabās noteiktu kapacitāti. Ņemot vērā elektroauto bumu Ķīnā, NIO vadība norāda, ka jau ļoti pārskatāmā nākotnē miljoniem auto beigsies šī garantija. Li arī atzīmē, ka akumulatora mūžs var būt īsāks nekā mašīnas mūžs, bet detaļu maiņa saglabājas ļoti dārga.

    NIO ir viens no ražotājiem, kas aktīvi izmanto tā saucamo akumulatoru maiņu – auto iebrauc nojumē, tiek pacelts augšā, un pāris minūšu laikā tukšais akumulators tiek nomainīts pret uzlādētu. Pagaidām gan šis risinājums nav kļuvis ļoti masveidīgs. CATL tikmēr ir viens no pasaulē lielākajiem elektroauto akumulatoru ražotājiem, kas apgādā daudzus vadošos autoražotājus pasaulē un viņiem ir ļoti liela zināšanu bāze.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma