Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes EQXX koncepts demonstrē fantastisku efektivitāti

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes jau iepriekš demonstrējis ultra-efektīvā koncepta EQXX spējas nobraukt lielus attālumus vienā piegājienā – auto no Štutgartes aizbraucis līdz Francijas Rivjērai. Tāpat no Štutgartes braukts līdz Silverstonas trasei Lielbritānijā, katru šo ceļojumu veicot bez uzlādēm pa ceļam, prot, auto ceļu sāka pilnīgi uzlādēts Vācijā un finišu pēc vairāk nekā 1000 kilometriem sasniedza, pa ceļam neveicot papildus uzlādes.

    Jaunākais Mercedes testu brauciens notika Arābijas pussalā, braucot no Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas uz Apvienoto Arābu Emirātu pilsētu Dubaiju. 1010 kilometrus garais brauciens tuksnešainajā reģionā tika veikts 14 stundās 42 minūtēs, iekļaujot pauzes. Vidējais braukšanas ātrums bija 79,4km/h, savukārt patēriņš fenomenālas 7,4kWh/100km.

    Mercedes pārstāvji norāda, ka šajā braucienā viņu mērķis bija maksimāli optimizēt efektivitāti, kā arī pētīt termoregulācijas sistēmu, braucot ekstremālos apstākļos. Auto ceļu no Rijādas sāka pilnībā uzlādēts, bet, ierodoties Dubaijā, EQXX joprojām bija enerģijas rezerves 309 kilometru braukšanai. Jāpiebilst, ka auto gaisa kondicionieris bija ieslēgts visu ceļu un mašīnā sēdošais cilvēks nesēdēja saunā.

    Mašīnas jumtā iestrādāti nelieli saules paneļi – kopumā 117 paneļi. Inženieri aprēķinājuši, ka tas ļāva iegūt 1,8kWh enerģijas – pietiekami aptuveni 25 kilometru nobraukšanai. Šis konceptauto ir veidots ar domu testēt un attīstīt dažādas tehnoloģijas, kas nākotnē nonāks Mercedes sērijveida mašīnās. Daudzas no tām sērijveidā varētu ieraudzīt pāris gadu laikā, kad sāks parādīties pirmie modeļi, kas konstruēti uz pilnīgi jaunas elektriskās platformas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma