Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piekrīt samaksāt 490 miljonu sodu par investoru maldināšanu

    Jaunākie raksti

    Apple ir piekritis samaksāt 490 miljonu ASV dolāru lielu sodu, lai pabeigtu tiesas prāvu, kurā uzņēmuma vadītājs Tims Kuks tiek vainots investoru maldināšanā. Pie reizes Apple neatzīst savu vainu, taču nevēlas, lai šī tiesas prāva ievelkas un rada arvien jaunas problēmas.

    Problēmas saknes meklējamas 2018. gada 1. novembra investoru zvanā, kurā Tims Kuks pieminēja vairākas valstis (Turciju, Indiju, Brazīliju un Krieviju), kur vietējo valūtu kursa izmaiņu rezultātā var būt samazināts Apple produktu pārdošanas potenciāls, kā arī nākas paaugstināt to cenas. Konkrētajā sarunas daļā Kuks skaidroja, ka Ķīnā bizness darbojas veiksmīgi, īpaši labi bija iPhone pārdošanas rādītāji.

    Dažus mēnešus vēlāk, 2019. gada janvārī, Tims Kuks izsūtīja vēstuli investoriem, kurā brīdināja, ka par 2018. gada ceturto ceturksni būs mazāki ieņēmumi nekā bija plānots. Šajā vēstulē Kuks skaidroja, ka pie ieņēmumu krituma lielā mērā vainojama situācija Ķīnā, kur ir sabremzējusies ekonomika vairāk nekā Apple bija iepriekš paredzējis.

    Investori uzskata, ka Kuks zināja, ka iPhone pārdošanas apjomi samazinās Ķīnā jau uz 2018. gada novembra investoru zvanu, taču par to viņus neinformēja. Laika posmā no 2018. gada 1. novembra līdz 2019. gada 31. janvārim Apple akciju vērtība samazinājās par 25%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma