Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes pagarina A klases mūžu, saskaroties ar zemāku elektroauto pieprasījumu

    Jaunākie raksti

    Mercedes mazākais un lētākais modelis A klase bija sagatavots nosūtīšanai pensijā jau šogad, tomēr vācu autoražotājs mainījis plānus un pašreizējā A klase paliks ražošanā vēl vismaz divus gadus, ziņo Mercedes pārstāvji. Pieprasījums pēc Mercedes elektroauto ir zemāks nekā plānots un ražotājs acīmredzami pielāgojas reālajai situācijai – pirms dažām nedēļām Mercedes atmeta ar roku plāniem no 2030. gada tirgot tikai elektroauto, ražotājam paziņojot, ka iekšdedzes dzinēji paliks apritē vēl arī nākamajā desmitgadē.

    Mercedes A klase ir pieejamākais no šī vācu autoražotāja modeļiem, savās mājās Vācijā tā sākumcena ir no aptuveni 37 tūkstošiem. Mercedes valdes priekšsēdētājs Ola Kaleniuss nesen atzina, ka vienādas cenas starp elektroauto un iekšdedzes dzinēju mašīnām joprojām ir daudzu gadu attālumā, klientiem joprojām saskatot lielu atšķirību sākotnējā pirkuma cenai.

    Kompānija šobrīd attīsta jaunu kompaktklases modeļu paaudzi, izmantojot jaunās paaudzes MMA platformu, kas paredzēta gan elektriskajiem, gan iekšdedzes dzinēju auto. Zināms, ka Mercedes būvē jaunu CLA, GLA un GLB, bet par jaunās paaudzes A klasi pagaidām nav ziņu. Iespējams, aktuālā modeļa paturēšana ražošanā ilgāk Mercedes dos laiku sagatavot pēcnācēju arī šim hečbekam/sedanam.

    Arvien biežāk izskan versijas, ka 2035. gads tomēr nebūs brīdis, kad Eiropas Savienībā tiks aizliegti iekšdedzes dzinēji – par to runā arī augsta ranga autoražotāju pārstāvji un politiķi. Arī Mercedes stipri piebremzējis savas elektriskās ambīcijas – ja sākotnējais plāns paredzēja 100% pāreju uz elektroauto no 2030. gada, tad tagad Mercedes prognozē, ka tikai puse pārdoto auto 2030. gadā būs elektrificēti, proti, plug-in hibrīdi vai pilnvērtīgi elektroauto. Ražotājs savās prezentācijās paudis, ka turpinās strādāt elektrifikācijas virzienā un attīstīs šo virzienu, taču pārejas tempu noteiks klients. Respektīvi, ja 2031. gadā gribēsiet jaunu Mercedes ar benzīna dzinēju, tāds būs pieejams. Vēl pērn vismaz solījumos tāda iespēja netika pieļauta.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    12.03.2024 13:27

    A klasei problēma tā ka lai tur kaut ko nomainītu viss dzinējs jāizceļ ārā

    Labvēlis
    12.03.2024 16:15
    Reply to  Trx450

    Tikai lohi pērk mersedesus, gudri naudīgi klientu paīrē 3 gadus un izlēc ātri ārā ka no pārvietojamās tualetes Jūlijā.

    Gints
    14.03.2024 17:49

    Nēsmu sapratis Aklases Mersedes un super luks žigulis?
    Ekonomikas klases Bentley?
    Ja grib ražot visus segmentus, bet nesanāk.

    Reklāma