Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaguar pārtrauks pašreizējo modeļu ražošanu, lai koncentrētos uz jaunās paaudzes elektroauto laišanu tirgū

    Jaunākie raksti

    Britu sporta autoražotājs Jaguar gatavojas atvērt pilnīgi tīru un jaunu lapu savā vēsturē – gada turpinājumā ražotājs prezentēs pirmo no saviem jaunās paaudzes elektroauto, tam sekos vēl citi. Tiesa, Jaguar pārtrauks ražot visus esošos modeļus – gan elektriskos, gan mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem.

    Plānots, ka gandrīz visu aktuālo Jaguar modeļu ražošana tiks pārtraukta šā gada jūnijā, bet tie paliks tirdzniecībā līdz brīdim, kad kompānija piedāvās savus jaunās paaudzes auto nākamajā gadā. Tā intervijā Road & Track izteicies Jaguar Ziemeļamerikas struktūrvienības šefs Džo Eberhardts.

    “Mums ir ražošanas grafiks, kas nodrošinās pietiekami lielu mašīnu daudzumu līdz pat brīdim, kad ieradīsies jaunās paaudzes mašīnas. Mēģinām to saplānot tā, lai mums būtu pietiekami daudz mašīnu, kuras tirgot šobrīd, bet lai varam nodot stafeti. Plāns ir noslēgt esošo modeļu ražošanu jūnijā un tad prezentēt jaunos modeļus,” saka Eberhardts.

    Jaguar tirdzniecība pēdējos gados nav bijusi tik laba, kā varētu vēlēties un uzņēmumam bija nepieciešams jauns starts, kuru tas centīsies gūt ar šiem elektriskajiem modeļiem. Plānots, ka pirmais auto, kas tiks prezentēts tuvāk gada beigām, būs četrvietīgs GT klases auto, kas varētu konkurēt ar Porsche Taycan. Prognozēts, ka šis modelis kļūs par visu laiku jaudīgāko Jaguar ielas mašīnu. Drīz pēc tam sekos vēl divi modeļi un tie visi būvēti uz pilnīgi jaunas platformas, proti, tiem nebūs pilnīgi nekādas saistības ar aizejošo i-Pace.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    08.03.2024 11:50

    ePace kā otrās paaudzes EV nav slikts, taču tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu. Prasās krietni labāka efektivitāte (zem 18kWh/100km vasarā šāda izmēra krosoveram būtu pieņemamāk), 800V akumulators ar 180kW uzlādi un ne vairāk kā 80kWh aķis, taču kompaktāks nekā iepriekš.

    Andris
    09.03.2024 10:40

    Jaguara elektriskais auto man liekas bija viens no neveiksmigākajiem elektro auto – ja saliek kopā cena + reāla prece…
    Kaut mašīna bija ļoti interesanta un pat dinamiska.. ko viņiem vajadzētu – attīstīt jaunus benziniekus (var hibrīdus) uz Evoque bāzes… izskatas tur būtu uzvaras gajiens.

    Reklāma