Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla uzsākusi pārrunas ar Itāliju par elektroauto rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla uzsācis sarunas ar Itālijas valdības pārstāvjiem par elektroauto rūpnīcas būvēšanu šajā Dienvideiropas valstī. Sarunas starp abām pusēm apstiprinājuši Itālijas valdības pārstāvji.

    “Esam aizvadījuši pārrunas ar dažādu valstu autoražotājiem, ne tikai no austrumiem, bet arī no rietumvalstīm. Vācijas pilsēta atteikusi liela mēroga paplašināšanos Tesla rūpnīcai, kas noteikti novedīs līdz kādiem lēmumiem,” izteicās Itālijas ekonomikas attīstības ministrs Adolfo Urso, viņam pieminot gan ķīniešu BYD un arī Tesla.

    Ministrs izteicies, ka sarunas ar Tesla notiek jau vairākus mēnešus un saņemtas ļoti pozitīvas atsauksmes no paša autoražotāja. Valsts vēlas diversificēt autoražošanu savā teritorijā, jo šobrīd lielāko daļu auto rūpniecības Itālijā veic Stellantis koncerna paspārnē esošie zīmoli, kas, kā zināms, pagaidām atpaliek elektrifikācijā.

    Itāļi esot ieinteresēti piesaistīt arī ķīniešu autoražotājus, kuri Eiropā vēlas būvēt rūpnīcas, lai ražotu mašīnas vietējam tirgum. Kas attiecas uz Vāciju, tad skaidrs, ka Tesla vēlas vēl kādu rūpnīcu Eiropā – šobrīd ir tikai ražotne Berlīnes pievārtē. Vietējās pašvaldības iedzīvotāji nobalsojuši pret rūpnīcas paplašināšanos, jo tas paredz arī mežu izciršanu. Lai arī balsojums nav juridiski saistošs, tas norāda uz vietējo noskaņojumu un atbalsta trūkumu Tesla plāniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma