Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iMessage tomēr Eiropā varēs nesadarboties ar konkurentiem

    Jaunākie raksti

    Eiropa lēmusi, ka vismaz šobrīd Apple var neatvērt iMessage saziņu citiem konkurentiem, kas liktu iMessage iespējas savienot ar WhatsApp un citiem konkurentiem, piemēram, Android piedāvāt uzstādīt un izmantot iMessage. Arī Microsoft ir pagaidām izmucis no Eiropas regulējumiem, kas attiektos uz Bing meklēšanas dzini, Edge pārlūku un Microsoft Advertising.

    Lai serviss vai pakalpojums tiktu uzskatīts par būtisku digitālajā tirgū, Eiropā to jāizmanto vismaz 45 miljoniem lietotāju, kas ir robeža jauno konkurences noteikumu piemērošanai. Apple iMessage pie mums acīm redzot nav gana populārs. Izpētes laikā atzīts, ka pārāk maz biznesa lietotāju izmanto Apple iMessage, lai šis serviss būtu uzskatāms par būtisku.

    Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, Eiropas Savienībā kopš 2023. gada maija spēkā ir Digitālo tirgu likums, kura mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci un to, ka dažādas platformas tiešsaistē darbojas taisnīgi. Noteikumi attiecas uz virkni lielo uzņēmumu, tai skaitā Apple un Microsoft, kuri jau paspējušas paust iebildumus.

    Eiropa gan vēl arvien plāno pieķerties pie App Store, Safari, iOS un pāris citu Apple veidotu servisu un lietotņu pakratīšanas, lai noteiktu, vai tiem ir kāda lielāka ietekme uz digitālo tirgu. Te gan jāpiebilst, ka iMessage ir mežonīgi populārs ASV, droši vien tas arī bija pamats, lai Eiropa sāktu tieši ar iMessage pētīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    16.02.2024 10:58

    Kā lai tagad to pārdzīvo? Ko gan iesāks tagad visi Android lietotāji, kas ar Āboļfaniem sazinās Whatsapā?

    Dimants
    16.02.2024 16:23
    Reply to  Skābene

    WhatsApp izmantošanai joprojām vajag SIM karti. Saziņai starp iPhone ierīcēm tā nav nepieciešama.

    ggggg
    16.02.2024 14:40

    Man liekas, ka ES jau ir sākusi pārkāpt robežas. Saprotu vēlmi veicināt konkurenci, bet vai tiešām vajadzētu ar likumu likt saziņas aplikācijai sazināties ar citu app vai pat likt izstrādāt savu app uz vēl vienu OS (iMessage uz Android)? Saprotu, ka Eiropa pamazām zaudē inovācijās Ķīnai, ASV un varbūt vēl kādai valstij, bet nedomāju, ka lielā regulācija ar likumu ko baigi mainīs.

    Jānis
    17.02.2024 19:49

    piekāst man tos iphonistus…

    Reklāma