Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība gatavojas pieprasīt papildu 12 mēnešu garantiju pēc viedierīču remontu veikšanas

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments ir izveidojis iespējamo versiju direktīvai, kas nodrošinātu ērtāku un vienkāršāku mobilo ierīču labošanu.

    Kā galvenie punkti šajā direktīvā ir minēta pagarināta 12 mēnešu garantija no ražotāju puses pēc tam, kad ierīcei tiks veikts oficiāls remonts. Šiem uzņēmumiem būs jānodrošina adekvātas rezerves daļu cenas, kas veicinātu cilvēku interesi labot ierīci, nevis to nomainīt pret jaunu. Kā arī ražotājiem būs jāpieņem un jāizmanto lietotas vai ar 3D printeri radītas komponentes.

    Reklāma

    Eiropa pieprasīs, lai nepieciešamie remonti tiktu veikti pieņemamā laikā, kā arī piedāvāt iespējas labot vai samainīt bojātu ierīci garantijas ietvaros. Izvēlei jābūt klienta rokās. Būs pieejama standartizēta Eiropas remonta informācijas veidlapa, kas tiks nodrošināta bez maksas. Tā palīdzēs mazajiem servisa veikaliem tikt galā ar klientiem, vai arī nodrošinās papildu birokrātiju.

    Izmaiņas skars visas Eiropas Savienības dalībvalstis, jo tiks veidota speciāla tiešsaistes platforma, kurā detaļas tiks precizētas katrai valstij atsevišķi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.02.2024 12:29

    Ražotājs tagad varēs visādi locīt oficiālo remontu veicējus :) No otras puses lēmums ir sakarīgs.

    Biteme
    07.02.2024 12:43

    “adekvātas rezerves daļu cenas” – nepārsniedz ierīces cenu? 70, 50, 30 vai 10% no cenas? ražotāja ieteiktās vai faktiskās pirkuma cenas? jebkurai daļai vai noteiktām?

    “remonti tiktu veikti pieņemamā laikā” – ja plānotais ekspluatācijas laiks ir 5 gadi, vai 6 mēneši ir adekvāts laiks? Bet no praktiskā viedokļa?

    Kā redzam, tad ir varianti. Bet ne tas ir svarīgi.
    “tiks veidota speciāla tiešsaistes platforma” kuras regulēšanu veiks ierēdņu pulks, kas par to saņems algu. Tā vietā, lai ļautu tirgus dalībniekiem pašiem saregulēt attiecības, tiks paplašināta birokrātu barotne.

    Puteklis
    08.02.2024 08:27
    Reply to  Biteme

    Ne vienmēr visu “atrisina tirgus dalībnieki”. Ja tirgu neregulētu, Tu joprojām katram telefonu ražotājam lietotu savu lādētaju, nespētu salabot telefonu vispār un par sakariem ārvalstīs maksātu milzu naudu!

    Reklāma