Web Analytics
More
    Reklāma

    Programmatūras kļūdu dēļ Volvo spiests atlikt EX30 laišanu tirgū

    Jaunākie raksti

    Volvo jaunākā un mazākā elektriskā krosovera EX30 laišana tirgū uz kādu brīdi atlikta – iemesls tam ir vairākas kļūmes auto programmatūrā, kuras Volvo vēlas sakārtot pirms mašīnu nodot klientiem. Volvo saziņā ar dīleriem atklājis, ka izmantotā programmatūras versija nebija gatava, tāpēc ražotājs šobrīd velta pūliņus, lai šo problēmu atrisinātu.

    Šī ir jau otrā reize īsā laikā, kad Volvo šāda iemesla dēļ spiests atlikt mašīnas palaišanu – līdzīgas problēmas piemeklēja arī jauno elektrisko flagmani EX90. Tajā gadījumā Volvo bija detalizētāki, izklāstot problēmas būtību – ražotājs vēlējās noslīpēt LIDAR radara integrāciju auto programmatūrā.

    Aizkavēšanās ietekmēs klientus Eiropā, jo tieši šajā pasaules daļā EX30 nonāk tirgošanā vispirms. Pagaidām gan īsti nav skaidrs, cik ilga būs kavēšanās – no Volvo iekšējiem dokumentiem, kas nonākuši mediju rīcībā noprotams, ka kavēšanās var ievilkties dažas nedēļas, savukārt paša ražotāja pārstāvji izteikušies, ka jautājuma atrisināšana prasīs dažas dienas. Droši ir tikai tas, ka šoreiz nevar tikt cauri ar “over-the-air” atjauninājumu un darbi jāpaveic dīlercentrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    31.01.2024 14:13

    Tādēļ 3 auto stāvēja servisā ne skatlogā.

    Elektriķis
    31.01.2024 15:13
    Reply to  Kaspars

    No Tava komentāra var spriest ka šie jau klāt.
    Diez vai šiem SW atjaunošana ir tik pat mokoša kā VW? Vai kāds ražotājs ir spējis uztaisīt ko līdzīgu Teslas OTA?

    Tas pats Jānis
    01.02.2024 09:39

    Uzreiz redzams, ka Vulvo pieder ķīniešiem un šiem pašlaik nav no kā nošpikot.

    Reklāma