Web Analytics
More
    Reklāma

    Itālijas pilsēta Trento tiek pie 50 000 eiro soda par mākslīgā intelekta ļaunprātīgu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Itālija līdz šim sevi pierādījusi kā valsti, kas ļoti aktīvi seko līdzi mākslīgā intelekta (MI) attīstībai un rūpīgi pārdomā šīs tehnoloģijas pielietojumu. Tikmēr Itālijas pilsētiņa Trento saskārusies ar nedienām MI izmantošanā. Ziņots, ka pašvaldībai uzlikts 50 000 eiro sods par MI ļaunprātīgu izmantošanu zinātniskās izpētes projekta laikā.

    Itālijas datu aizsardzības iestāde informējusi, ka Trento veikti divi zinātniskie eksperimenti, kuros izmantotas ar MI aprīkotas kameras, mikrofoni un sociālie tīkli, tādējādi pārkāpjot datu aizsardzības noteikumus. Itālijas privātuma iestāde atzina, ka, lai gan pašvaldība ir rīkojusies godprātīgi, konstatēts, ka savāktie dati nav pietiekoši anonīmi un pareizi kopīgoti ar trešajām pusēm.

    Reklāma

    Ziņots, ka Trento pašvaldība apsver lēmuma pārsūdzēšanu, sakot, ka regulatora darbības “izceļ to, ka pašreizējie tiesību akti ir pilnīgi nepietiekami, lai regulētu MI izmantošanu, analizējot lielu datu apjomu”.

    Jāpiezīmē, ka Itālijas modrību attiecībā uz MI pierāda tas, ka tā 2023. gada pavasarī kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas aizliedza “ChatGPT” čatbota izmantošanu. Lai gan vēlāk šis aizliegums tika atcelts, Itālija joprojām aktīvi seko līdzi MI attīstībai un nepieciešamībai šo tehnoloģiju izmantot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma