Web Analytics
More
    Reklāma

    BYD Ķīnā apsteidz Volkswagen un kļūst par tirgus līderi

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu autoražotājs BYD savā dzimtenē Ķīnā apsteidzis Volkswagen pārdošanas rādītājos un kļuvis par tirgus līderi. Jūs teiksiet – liela muiža, ķīniešu autoražotājs ir populārākais Ķīnā. Protams, tā var teikt, taču uzmanības vērts ir kāds fakts – šī ir pirmā reize vismaz kopš 2008. gada, kad kāds autoražotājs Ķīnā pārdod vairāk auto nekā VW. Vārdiņš “vismaz” ir rakstīts speciāli, jo no laika pirms 2008. gada nav pieejami precīzi, pārbaudāmi dati

    Aizvadītajā gadā BYD Ķīnā pārdeva 2,4 miljonus jaunu mašīnu, liecina Ķīnas autobūves tehnoloģiju izpētes centra apkopotie dati. Tas viņiem dod 11% no kopējā tirgus un tas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Nevarētu teikt, ka VW būtu gājis ļoti štruntīgi – viņi pārdeva apmēram 2,3 miljonus mašīnu, bet tirgus daļa ir samazinājusies par 0,2%.

    Ārzemju mašīnas Ķīnā līdz šim bija kā statusa simbols, taču līdz ar vietējo autoražotāju straujo izaugsmi, tie ne tikai spēj konkurēt ar eiropiešu un amerikāņu produktiem, bet tos arī pārspēj. 2023. gadā BYD piedzīvoja lielu lēcienu – viņi kopumā pārdeva par 62% vairāk mašīnu nekā 2022. gadā. Vietējo autoražotāju aplēses liecina, ka pērn visā Ķīnā kopā pārdoti apmēram 9,4 miljoni elektroauto un hibrīdi, bet šogad šis skaitlis jau varētu sasniegt 11 miljonus auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Goga
    08.02.2024 09:43

    Vētra izraisīja plašu elektroenerģijas padeves pārtraukumu, kas ilga vairākas dienas Kvīnslendā, Austrālijā. Un tas varēja būt liktenīgs mazajam Levijam.Bet labi, ka ;gimenē bija BYD E-auto! Dialyses aparātu pievienoja pie E-auto un 11gv puika palika dzīvs!!!

    Reklāma