Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna sola “iegrožot” savu elektroauto ražotāju izplešanos pasaulē

    Jaunākie raksti

    Ķīna saņēmusi daudz kritikas no ASV un Eiropas Savienības par to, ka Āzijas lielvalsts saviem elektroauto ražotājiem ar dažādām subsīdijām nodrošina negodīgas priekšrocības konkurencē ar amerikāņu un eiropiešu ražotājiem. Eiropas Savienība šajā jautājumā sākusi izmeklēšanu, bet Ķīna paziņojusi, ka iegrožos savu ražotāju nekontrolētu attīstību.

    Pekina sola pielietot “spēcīgus mērus”, lai izskaustu negodīgu komercpraksi un citu nekontrolētu rīcību elektroauto jomā, kā arī “aklu paplašināšanos”. Ko tieši ķīnieši ar to domājuši, īsti nav zināms, taču augsta ranga amatpersonas atzīmē, ka pieprasījums nav tik augsts, lai attaisnotu daudzus jaunos projektus.

    Ķīniešu elektroauto industrija attīstas ļoti strauji un būtu muļķīgi noliegt, ka viņi šajā jomā aizsteigušies priekšā Eiropai vai ASV, tomēr starp lielvarām turpinās tirdzniecības konflikti, rietumiem bažījoties, ka ķīnieši pārpludinās tirgu ar lētām elektriskajām mašīnām. Jau šobrīd Eiropā zināmu popularitāti izpelnījušies BYD un NIO – divi no veiksmīgākajiem Ķīnas elektroauto ražotājiem, bet nebūt ne vienīgie, kas met skatus eksporta virzienā. Eiropas Savienība un ASV jau ieviesušas jaunus tarifus, kā arī citus mērus, lai censtos bremzēt Ķīnas autoražotāju izplešanos un censtos aizsargāt vietējās kompānijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma