Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Music” maksās vairāk māksliniekiem, kas saviem skaņdarbiem veidos telpiskā skanējuma versijas

    Jaunākie raksti

    “Apple” mūzikas straumēšanas serviss “Apple Music” izdomājis jaunu veidu, kā mudināt māksliniekus piedāvāt savu mūziku “Spatial Audio” jeb telpiskā skanējuma formātā. “Apple” informējis, ka piedāvās mūziķiem līdz pat par 10% lielāku honorāru, ja tie savus skaņdarbus “Apple Music” piedāvās telpiskā skanējuma versijā.

    Būtiski, ka “Apple Music” lietotājiem nav obligāti jāklausās mūzika “Spatial Audio” formātā, lai izpildītājs saņemtu šo piemaksu. “Apple” skaidro, ka piemērotais bonuss tiks aprēķināts, balstoties uz to, cik daudz no visas savas mūzikas mākslinieks piedāvā telpiskā skanējuma formātā. Piemēram, ja visa izpildītāja “Apple Music” esošā mūzika pieejama “Spatial Audio” formā, viņš saņems par 10% lielāku honorāru. Ja šī proporcija būs mazāka, arī bonuss nebūs tiks liels.

    “Apple” atklāj, ka līdz 90% “Apple Music” lietotāju ir klausījušies skaņdarbus “Spatial Audio” režīmā. Savukārt pēdējo divu gadu laikā šādas mūzikas atskaņošanas reižu skaits esot trīskāršojies. Jāpiezīmē, ka “Spatial Audio” formātu “Apple” sāka piedāvāt 2021. gada maijā.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    24.01.2024 10:46

    Kad viņi maksās man, lai es tos klausos?

    assasa
    24.01.2024 11:35

    Kas tas ir un kāpēc jāklausās tajā formātā? Vai tad formātu nenosaka ierīce, uz kuras atskaņo? Ja atskaņo uz BT tumbas, atšķirās skanējums flat formātā no Spacial? Izmantojot audio pastiprinātāja iespējas, ir vēl savādāk

    Biteme
    24.01.2024 12:14

    Kāds vēl spatial)) Ir taču gana daudz cilvēku, kas tic ka telefona 2 skaļruņi spēj atskaņot stereo. Kam viņiem vēl lauzīt smadzenes ar telpisko skaņu…

    Reklāma