Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūzikas straumēšanas servisiem Eiropā nāksies vairāk dalīties ar māksliniekiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība izskata iespēju likt mūzikas straumēšanas servisiem godīgāk izturēties pret mazāk populāriem māksliniekiem, plašāk popularizējot to skaņdarbus un arī godīgi norēķinoties par mūzikas atskaņošanu.

    Eiropas Komisija konstatējusi, ka lai arī mūzikas straumēšana ir pats populārākais mūzikas patērēšanas veids, tomēr to nekādi likumi neregulē. Tas ļauj straumēšanas servisiem darīt visu pēc sava prāta. Vienlaikus tas nozīmē, ka mazāk zināmiem mākslinieki tiek mazāk popularizēti straumēšanas platformās, kā arī ar tiem ne vienmēr tiek taisnīgi samaksāts.

    Reklāma

    Straumēšanas servisiem nāksies arī pievērst uzmanību mākslīgā intelekta radītiem skaņdarbiem, lai dators nesāktu kopēt cilvēku radīto skaņdarbu.

    Mūzikas straumēšanas servisiem nāksies nodrošināt caurspīdīgumu par dažādiem ieteikumu algoritmiem, kā arī izmantotajiem mākslīgā intelekta rīkiem. Šis viss droši vien nepaliks nepamanīts no straumēšanas servisu puses. Visticamāk, kādā brīdī šādi Eiropas lēmumi būs iegansts celt pakalpojumu cenas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma