Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen savās mašīnās sāks ieviest ChatGPT

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen CES 2024 izstādes laikā paziņojis, ka savās automašīnās sāks ieviest mākslīgā intelekta rīku ChatGPT, lai uzlabotu braukšanas funkcionalitāti un pieredzi. Paredzēts, ka šī tehnoloģija pamazām tiks ieviesta visos populārākajos modeļos – sākot ar Golf, Passat un Tiguan, turpinot ar elektrisko ID modeļu saimi, tie visi būs aprīkoti ar ChatGPT.

    Kā norāda autoražotāja pārstāvji, mākslīgais intelekts tiks iekļauts esošajā Volkswagen balss vadības sistēmā, bet lielākos ieguvumus autovadītājiem VW saskata jautājumos, kas attiecas uz navigācijas sistēmu, kā arī izklaides iespējām.

    Ražotājs sola, ka autovadītāja dati netiks atklāti un ChatGPT nebūs pieejas šai informācijai – tam nebūs piekļuves arī auto datiem. Lai funkciju lietotu, nebūs jāizmanto atsevišķa lietotne vai jāveido lietotājkonts, savukārt visi jautājumi un atbildes automātiski tiks dzēstas.

    Mākslīgā intelekta rīku iekļaušana auto multimediju sistēmās nav nekāds jaunums – to jau dara Mercedes, kas ar savu jaunās paaudzes operētājsistēmu grasās iet soli tālāk, piedāvājot komunikāciju, kas līdzināsies saziņai ar cilvēku. Tā vismaz sola viņi paši. Arī citi uzņēmumi strādā pie veidiem, kā šīs iespējas integrēt savos produktos, uzlabojot klientu lietošanas pieredzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    11.01.2024 13:47

    Es nēesmu paranoiķis, bet šī iespējamā novērošana liek aizdomāties… Kurā brīdī vairs netiks dzēsts viss? Kad būs jau par vēlu ko mainīt?

    Edvelīns
    11.01.2024 16:49

    Un pie tam varēs nopirkt ar NFT.

    Krotow
    11.01.2024 17:06
    Reply to  Edvelīns

    Tipa “nopirkt”, padi…ot visus savus ietaupījumus.

    Elektriķis
    11.01.2024 16:57

    Šis ir labi, bet pieņemu ka MI “dzīvos” ārpus auto. Tas nozīmē, ka būs vajadzīgi samērā ātri un stabili sakari ar ārpasauli. Jau tagad VW iet diezgan bēdīgi ar tādu vienkāršu lietu kā aplikācija: iespēja no mobilā telefona kontrolēt auto. Var jau protams fantazēt…

    LAN
    11.01.2024 17:52
    Reply to  Elektriķis

    Jā un cik saprotu, tad 4. programmatūras versija nespīd vairs vecajiem ID auto. Nožēlojami lai neteiktu vairāk.

    Chatter
    11.01.2024 19:04

    Un kurš to visu prasīja? Lieki, pilnīgi lieki. Automašīnā priekšējā rindā ir domāta lai vadītu auto šoferis. Izklaidei blakussēdētājam tāpat tiek izmantots telefons, tapāts šoferis atpūtas brīzōs nav redzēts, ka skatītos filmas auto ekrānā xD

    Reinis Rozitis
    12.01.2024 12:42
    Reply to  Chatter

    > tapāts šoferis atpūtas brīzōs nav redzēts, ka skatītos filmas auto ekrānā xD

    Var paskatīties LG domas par šo https://youtu.be/sQ6S7XzvFgw?t=92

    Sergejs
    12.01.2024 10:11

    Man Octavia šajās brīvdienās automobīlim stāvot pulkstenis pats no sevis pa 12st pārleca. Front assistant sistēma ir reizes 3 sākusi kaukt uz tukša ceļa sausā un gaišā laikā. Iepriekšējai Octavia ekrāns vēsā un mitrā laikā gļukoja pa pilnu programmu un dīlers 3 reizēs ar to galā netika.
    Un tagad jautājums: vai pie varianta, kad VAG vēsā mierā bez mazuma lauzni gļukainu spēj uztaisīt, vai es gribētu sev automobīlī viņu MI kuram vispār HZ kas un kad prātā ienāks?

    Reklāma