Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Porsche Taycan Nirburgringā pārspēj Tesla Model S Plaid rekordus

    Foto: Sebastian Kubatz

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche gatavo atsvaidzināto Taycan versiju un testu nolūkos auto tika aizvests uz leģendāro Nirburgringas trasi Vācijā. Nirburgringa allaž bijusi vieta, kur autoražotājiem “mērīties” savā starpā ar dažādiem modeļiem, cenšoties uzstādīt apļa rekordus. Arī elektroauto nav nekāds izņēmums un Porsche atkal atgriezies tronī, modernizētajam Taycan uzstādot trases apļa rekordu sērijveida elektroauto konkurencē.

    Iepriekš šis rekords jau piederēja Taycan, bet to pārspēja Tesla Model S Plaid ar “Track Package” uzlabojumiem. Kā tas bija prognozējams, Porsche to uztvēra personīgi un izdarīja visu, kas viņu spēkos, lai lupatu lēveros satriektu Model S Plaid apļa laiku.

    Porsche Taycan rezultāts ir 7 minūtes un 07:55 sekundes, kas ir par 17,681 sekundi ātrāk nekā trasi veica Tesla. Protams, Nirburgringa ir ārkārtīgi specifiska trase, kur gaisa temperatūrai, trases seguma temperatūrai un daudziem citiem faktoriem ir liela nozīme, iespējams, lielāka nekā citur, bet gandrīz 18 sekundes šajā līmenī ir tiešām ļoti, ļoti daudz.

    Ražotājs ziņo, ka braucienā izmantots “pre-production” modernizētais Taycan, kas ir gandrīz identisks tam, kas tiks ražots sērijveidā un būs nopērkams – vienīgās atšķirības ir drošības karkass un sporta sēdekļi. Iepriekš Taycan šo apli bija veicis 7 minūtēs un 33 sekundēs.

    Interesanti, ka Porsche savā oficiālajā paziņojumā nepiemin Tesla iepriekš sasniegto rezultātu, tā vietā runājot paši par savu iepriekšējo mēģinājumu 2022. gada vasarā un uzsverot, ka feisliftotais Taycan ir ātrākais Porsche elektriskais modelis vēsturē. Auto vadīja Porsche testu braucējs Larss Kerns, kurš vairākus apļus pēc kārtas sasniedza līdzīgus rezultātus.

    Drīzumā modernizētajam Taycan būtu jānonāk pie klientiem un, domājams, ka visas tā versijas būs dārgākas nekā līdz šim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sandis
    04.01.2024 14:51

    Te kaut kas trūkst skaidrojumā – Iepriekš Taycan šo apli bija veicis 7 minūtēs un 33 sekundēs.

    Alberts Kviesis
    04.01.2024 18:06
    Reply to  Sandis

    Jaunākais Porsche Taycan rezultāts ir 7 minūtes un 07:55 sekundes, t.i. bija 00:07:33:00 (hh-mm-ss-ms), tagad ir 00:07:07:55 tai pat uzskaites formātā. Braucot ar MTZ T16 arī skaitlim ar apzīmējumu hh būs nozīme :)

    Reklāma