Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu autoražotājs NIO prezentē savu jauno flagmani ET9

    Jaunākie raksti

    Ambiciozais ķīniešu elektroauto ražotājs NIO oficiāli prezentējis savu jauno flagmani ET9, solot dažādas interesantas, arī līdz šim neredzētas lietas – šis ir pats jaunākais, glaunākais un tehnoloģiski attīstītākais piedāvājums, ko vien NIO šobrīd spēj radīt.

    Uzreiz jāķeras pie auto akumulatora – tas aprīkots ar NIO izstrādātām 46105 cilindriskajām akumulatora šūnām. Pirmie divi cipari “46” apzīmē šūnas diametru, savukārt “105” norāda tās augstumu. Akumulators izmanto ļoti modernu 900V sistēmu, kas atbalsta ātro uzlādi ar jaudu līdz pat 600kW. Mašīna aprīkota ar “SkyRide” adaptīvo balstiekārtu un aizmugurējo riteņu piestūrēšanu, kā arī “steer-by-wire” sistēmu, ražotājam solot ļoti augstu komfortu un mērķējot konkurēt ar Mercedes dārgāko modeļu balstiekārtām.

    Akumulatora ietilpība ir 120kWh un ražotājs sola, ka elektrību 260 kilometru veikšanai iespējams ielādēt aptuveni piecās minūtēs. NIO ir pazīstams ar savām bateriju maiņas stacijām, kurās klients iebrauc un pāris minūšu laikā tukšais akumulators tiek nomainīts pret uzlādētu – arī šim auto būs pieejama šī iespēja.

    NIO ET9 ir izmēros tiešām liels auto – tā garums ir 5,32 metri, platums 2,01 metrs, augstums 1,62 metri, bet riteņu garenbāze 3,25 metri. Mašīnā gan ir tikai četras sēdvietas un aizmugurējo sēdekļu atzveltnes iespējams regulēt 45 grādu lenķī. Gan priekšā, gan aizmugurē starp pasažieriem atrodama masīva viduskonsole, kurā ir regulējams galdiņš, mini-ledusskapis, kā arī pogas, kas ļauj regulēt saulessargus. Aizmugurējiem pasažieriem ir katram savs 14,6 collu ekrāns, kā arī viens 8 collu ekrāns pa vidu. Auto priekšā atrodams 15,6 collu multimediju ekrāns.

    Auto aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas nodrošina pilnpiedziņu, tiem attīstot 697 zirgspēku jaudu. Kā tas ierasts ķīniešu mašīnās, auto aprīkots ar ļoti modernām braukšanas palīgsistēmām, trim LIDAR radariem, modernākajiem pieejamajiem procesoriem un citām tehnoloģijām.

    NIO ET9 iepriekšpārdošanā jau pieejams Ķīnā un auto starta cena ir aptuveni 113 tūkstoši ASV dolāru. Auto pie klientiem sāks ierasties 2025. gada sākumā un tā mērķis ir konkurēt ar Porsche Taycan, Mercedes EQS un citiem luksusklases elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    31.12.2023 13:11

    Viss bija forši… līdz cenai 😅

    capsx
    31.12.2023 21:33
    Reply to  Tasesmues

    🤣🤣🤣

    KardinalPujat
    31.12.2023 19:39

    Pērkot šo, mes atbalstam agresorvalsts līdzskrējēju un palīgu

    Reklāma