Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” piekrīt maksāt soda naudu par lietotāju izsekošanu inkognito režīmā

    Jaunākie raksti

    Tālajā 2020. gadā pret kompāniju “Google” tika celta apsūdzība par “Chrome” lietotāju darbību izsekošanu pat tad, kad viņi izmantoja inkognito režīmu. Pēc trīs gadus ilgiem neveiksmīgiem mēģinājumiem atcelt apsūdzību “Google” tomēr piekritusi atrisināt šo lietu, kurā sākotnēji tika prasīta 5 miljardu dolāru liela soda nauda.

    Vadošie mediji ziņo, ka neviena no pusēm nav publiskojusi izlīguma detaļas, taču ir piekritušas nosacījumiem, ko februārī iesniegs apstiprināšanai tiesā.

    Reklāma

    Kad prasītāji iesniedza prasību tiesā, tika norādīts, ka “Google” kopš 2016. gada izmanto tādus rīkus kā “Analytics”, lietotnes, pārlūkprogrammas spraudņus, lai uzraudzītu un izsekotu lietotājus, tajā skaitā tos, kuri izmanto inkognito režīmu. Prasītāji uzsvēra, ka, izsekojot kādu inkognito režīmā, uzņēmums maldīgi liek cilvēkiem noticēt, ka viņi var kontrolēt informāciju, ko vēlas kopīgot. Toreiz “Google” pārstāvis izteicās, ka, lai gan inkognito režīms nesaglabā lietotāja darbības ierīcē, mājaslapas joprojām var vākt informāciju sesijas laikā.

    Prasības iesniedzēji arī dalījušies ar “Google” iekšējām e-pasta vēstulēm, kurās, iespējams, redzama “Google” vadītāju sarakste, kas pierāda, ka uzņēmums uzraudzīja inkognito pārlūkprogrammas izmantošanu, lai pārdotu reklāmas un izsekotu tīmekļa trafiku. Ņemot vērā situācijas nopietnību, prasītāji par katru ietekmēto lietotāju pierasījuši no “Google” soda naudu 5000 USD apmērā, kas kopumā veido ap 5 miljardu lielu summu. Līdz ar to ietekmēti varētu būt miljoniem lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma