Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota Sport Crossover Concept piesaka jaunu akumulatora elektromodeli Eiropai

    Jaunākie raksti

    Ikgadējā Kenshiki forumā Briselē Toyota demonstrēja Sport Crossover Concept – priekšvēstnesi jaunam akumulatora elektromodelim, kas līdz 2025. gadam pievienosies uzņēmuma elektrificēto automobiļu klāstam. Gaidāmajam modelim raksturīga aerodinamiska forma un izteiksmīgas fāstbeka līnijas, un tas kļūs par ļoti īpašu Toyota BEV klāsta papildinājumu.

    Tas būs pievilcīgs piedāvājums pircējiem, kuri pirmo reizi iegādāsies elektroauto, un stilīga alternatīva SUV automobiļiem. Tas piedāvā maksimālu komfortu apvienojumā ar piecu durvju virsbūves praktiskumu, lielu bagāžnieku un plašu vietu aizmugurējo pasažieru kājām.

    Sport Crossover Concept pirmo reizi tika prezentēts šī gada aprīlī Šanhajas autosalonā. To gan Ķīnas, gan Eiropas tirgum izstrādājusi BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – kopuzņēmums, ko Ķīnā izveidojušas Toyota un BYD.

    Atbilstoši savai daudzvirzienu stratēģijai Toyota paredz nākotni, kurā oglekļa neitralitāte tiks panākta, ieviešot produktu portfeli ar modernām alternatīvās degvielas un bezemisijas piedziņas tehnoloģijām.

    Eiropā Toyota plāno līdz 2026. gadam ieviest sešus BEV modeļus. Daudzveidīgs elektrificētu produktu portfelis palīdzēs uzņēmumam virzīties uz mērķi līdz 2035. gadam piedāvāt tikai nulles emisijas auto un līdz 2040. gadam sasniegt pilnīgu oglekļa neitralitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.12.2023 08:20

    Akumulatora elektromodelis – tiešām? Kādi tad mums vēl ir, ja neskaita trolejbusus un tramvajus ar pantogrāfu?

    nedarata
    29.12.2023 08:46
    Reply to  Skābene

    ūdeņraža

    Skābene
    29.12.2023 09:33
    Reply to  nedarata

    Vai tad tos sauc par elektromobiļiem? Tad jau dīzeļa lokomotīve arī ir akumulatora elketromodelis, jo dīzeļa ģeneratori ražo elektrību, ko uzkrāj akumulatoros un tad novada uz elektriskās piedziņas motoriem. Arī pirmās paaudzes Chevrolet volt darbojas pēc lokomotīves principa.

    Last edited 3 months ago by Skābene
    nedarata
    29.12.2023 10:13
    Reply to  Skābene

    kāpēc gan lai nebūtu ūdeņraža elektromobīlis? uzreiz skaidrs kāda piedziņa
    ir arī ūdeņraža auto ar iekšdedzes motoriem, kur tos liksim?
    vispār šī ir preses relīze, manis pēc toyota šo var saukt par elektrisko bezzirga karieti

    Reklāma