Web Analytics
More
    Reklāma

    Epic Games tiesā uzvar Google, bet cīņa nav galā

    Jaunākie raksti

    Epic Games tiesā uzvarējuši Google, kas var būt milzīga uzvara ne tikai Epic Games, bet spēļu un lietotņu izstrādātājiem kopumā. Epic Games sūdzība bija par Google Play veikala darbību un norēķiniem, kas kopā veido monopolu.

    Epic Games un Google tiesvedības laikā atklājušās vairākas nejaukas lietas, piemēram, Google ir ar mieru maksāt dažiem izstrādātājiem, lai saglabātu iespēju Play veikalā turpināt darbības, kas nesekmē konkurenci. Tāpat citi lielie spēlētāji tiek pie pamatīgām atlaidēm, kuras citiem pat sapņos nerādās.

    Reklāma

    Google jau paziņojusi, ka grasās apstrīdēt lēmumu, tam pamatā ir apgalvojums, ka Google lietotņu veikals ir atvērtāks par citu lielo platformu veikalu, ar to domājot Apple biznesa piegājienus savā ekosistēmā.

    Epic Games no Google neprasa nekādu naudu vai cita veida kompensāciju, lai arī Google no Play veikala izmeta ārā Fortnite, jo Epic Games spēlē ieviesa tiešos norēķinus, nemaksājot komisijas maksu Google. Epic Games plāno jau janvārī uzsākt saistītu tiesvedību pret Google, lai Play veikalā drīkstētu izvietot spēles un lietotnes ar iebūvētu norēķinu sistēmu, apejot visus Google komisijas maksu ierobežojumus.

    AvotsNeowin
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Veikalnieks
    13.12.2023 16:29

    Es līdz galam nesaprotu,
    Ja es uztaisu veikalu, lielu veikalu, nodrošinu ūdeni, elektrību un to, ka tu vari droši tur darboties un pelnīt naudu, un kāds vēlas ierīkot tā teikt savu stendu un tur pārdot savas preces – maksā man procentu nepatīk ej prom, pareizi?
    Vienīgi, ja tev pašam bija jāsamaksā par stendu un jāmaksā mēnešmaksa, tad gan es negribu maksāt vēl procentu no pārdotā. Vai par šo ir jezga?

    Lolwart
    19.12.2023 20:13

    Žēl, trulais Svīnijs ir pelnījis atdot pārējo Epic daļu saviem ķīniešu kungiem un pazust vēstures mēslainē.

    Reklāma