Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook Messenger” ziņām beidzot tiek nodrošināta pilnīga šifrēšana

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus gadus “Meta” nepagurstoši sola, ka “Facebook Messenger” ziņām pēc noklusējuma nodrošinās pilnīgu šifrēšanu (end-to-end encryption – E2EE), kā tas ir citos ziņapmaiņas servisos. Augusta beigās kompānija solīja, ka līdz gada beigām nokārtos šo jautājumu. Šoreiz solīts makā krīt, jo “Meta” paziņojusi, ka E2EE funkcionalitāte ir ceļā pie “Messenger” lietotājiem, sniedzot drošas saziņas iespējas gan tekstos, gan zvanos.

    “Meta” prezentējusi to, ko dēvē par lielāko “Messenger” atjauninājumu kopš tā izlaišanas 2011. gadā – pilnīgu šifrēšanu, kas pakāpeniski pēc noklusējuma tiks nodrošināta visām ziņām un zvaniem. Vienkārši sakot, “Messenger” ziņas būs pilnīgi privātas, tās nevarēs izspiegot citi, arī ne “Meta”. Uzņēmums informē, ka pēc atjaunināšanas “Messenger” lietotājiem lūgs iestatīt PIN kodu, lai vajadzības gadījumā varētu atjaunot sarakstes jaunā ierīcē.

    Reklāma

    Tiesa, uzreiz jānorāda, ka jaunās funkcijas globālā izlaišana notiks ļoti pakāpeniski, un var paiet vairāki mēneši, līdz tā nonāks pie visiem lietotājiem, kuru skaits pārsniedz miljardu.

    Papildus jaunu privātuma, drošības un kontroles funkciju komplektam “Messenger” iegūst arī uzlabotu fotoattēlu un videoklipu kvalitāti. Pie lietotājiem “tuvāko mēnešu laikā” varētu nonākt iespēja sūtīt multivides saturu HD kvalitātē. Tāpat ziņapmaiņas serviss saņems pāris jaunas funkcijas, kas labi strādā “WhatsApp”, piemēram, iespēja rediģēt ziņu 15 minūšu laikā pēc nosūtīšanas, izgaistošās ziņas, dažādas balss ziņu fīčas utt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.12.2023 10:41

    Vai bez FB Marketplace tam messengerim ir kāds cits noderīgs pielietojums?

    Reklāma