Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV, Lielbritānija un 16 citas valstis parakstījušas vienošanos par MI drošu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā svētdienā sperts nākamais svarīgais solis mākslīgā intelekta (MI) drošā izmantošanā valstu un uzņēmumu segmentā. Ziņots, ka ASV, Lielbritānija un 16 citas valstis, ieskaitot Igauniju, parakstījušas vienošanos par MI risinājumu drošu izmantošanu.

    Šī vienošanās raksturota kā pirmā detalizētā starptautiskā vienošanās par to, kā “neļaut negodīgām personām izmantot MI risinājumus un kā mudināt uzņēmumus izveidot drošas MI sistēmas”.

    Reklāma

    20 lappušu garajā dokumentā, kas tika atklāts svētdien, 18 valstis vienojās, ka uzņēmumiem, kas izstrādā un izmanto MI risinājumus, ir jānodrošina, ka klienti un plašāka sabiedrība šo tehnoloģiju neizmantos ļaunprātīgiem nolūkiem. ASV Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūras direktore Džena Īsterlija uzsvēra, ka ir būtiski, lai valstis atzītu, ka MI attīstībai ir nepieciešama droša pieeja un mudināja arī citas valstis parakstīt šo vienošanos.

    Bez ASV, Lielbritānijas vienošanos parakstījušas arī tādas valstis kā Vācija, Itālija, Čehija, Polija, Austrālija, Singapūra, arī kaimiņi Igaunija un citas. Jāpiezīmē, ka Eiropa šajā jomā ir panākusi progresu, mēģinot piedāvāt īpašus likumus, kas regulētu jaunu MI sistēmu izstrādi un izlaišanu.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    28.11.2023 15:38

    Ķīna, Indija nē un ar to būtu tā kā jārēķinās.

    Krotow
    28.11.2023 16:54
    Reply to  KKTK

    Būs kā parasti – ārēji būs pieklājīgi. Taču vietās, kur nepiederošie nebāž degunu – tā kā vajag.

    Reklāma