Web Analytics
More
    Reklāma

    “Discord” pārtrauc sava eksperimentālā MI čatbota “Clyde” darbību

    Jaunākie raksti

    Saziņas lietotne “Discord” paziņojusi, ka mazliet vairāk kā pusgadu pēc palaišanas likvidēs savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Clyde”. Uzņēmums brīdinājis lietotājus, ka robots tiks deaktivizēts mēneša beigās. “Clyde” kā eksperimentāls MI čatbots izveidots uz “OpenAI” tehnoloģijas pamata un tika palaists šī gada martā.

    Uzņēmums informē, ka sākot no 1. decembra lietotājiem vairs nebūs iespēja izsaukt “Clyde” un izmantot to privātajā, grupu un servera tērzēšanā. Čatbots tika radīts ar domu funkcionēt kā MI palīgs, kas atbild uz jautājumiem un kam var piekļūt tieši serverī. Lietotāji to var izmantot arī izklaidei, spēlēt spēles, lūgt izstāstīt jokus utt.

    Reklāma

    Neskatoties uz “Clyde” potenciālu, tomēr nešķita, ka tas tiks plaši izmantots. Tāpat vairākus mēnešus pēc izlaišanas atsevišķi lietotāji sūdzējās par to, ka viņu serveri nevar piekļūt robotam. Papildus tam tika novērots, ka “Clyde” mēdz izteikties nepiemērotā, rupjā valodā.

    “Discord” pagaidām nav komentējis, kāds ir iemesls “Clyde” darbības pārtraukšanai. Iespējams, nākotnē tas atgriezīsies kā maksas funkcija vai arī “Discord” saprata, ka tam nav pietiekošs pielietojums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    22.11.2023 11:19

    Par Klaidu sauc būdīgus večus, gara auguma un ar lielu svaru. Ko viņi domāja, tā saucot čatiņu….

    Last edited 5 months ago by Biteme
    Krotow
    22.11.2023 11:40
    Reply to  Biteme

    Šis atsauc atmiņā to bildi ar pumpainu nerdu iepazīšanās čatā un būdīgu pirāta paskata veci otrā galā :D

    Reklāma