Web Analytics
More
    Reklāma

    Kurzemes reģiona uzņēmējus un publiskā sektora darbiniekus aicina iepazīt superdatora iespējas

    Jaunākie raksti

    Kā ietaupīt ražošanas resursus un laiku, ikdienas procesos ieviešot superdatoru jeb augstas veiktspējas skaitļošanas (High-Performance Computing – HPC) resursus – to Kurzemes reģiona uzņēmēji un valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki varēs uzzināt biznesa brokastīs un seminārā. Abi pasākumi notiks trešdien, 22. novembrī, Liepājas universitātē, Lielajā ielā 14, 327. auditorijā.

    «Viesojoties pie Zemgales uzņēmējiem un akadēmiskā sektora pārstāvjiem, pārliecinājāmies, ka interese un vēlme uzsākt superdatora lietošanu ir tiešām liela. Arī kurzemniekiem sniegsim praktisku informāciju un dalīsimies pieredzē, lai superdatora izmantošana kļūtu tikpat pašsaprotama kā portatīvo datoru lietošana,» stāsta Latvijas HPC kompetences centra «SuperS» vadītājs Ilmārs Slaidiņš.

    Reklāma

    Plkst. 10.00 Kurzemes uzņēmēji biznesa brokastīs varēs uzzināt, kā sarežģītus skaitļošanas uzdevumus vai simulācijas veikt pat 100 reizes ātrāk un precīzāk, nekā tas notiktu ar portatīvā datora palīdzību. Mākslīgā intelekta pētniecības, programmatūru izstrādes un projektēšanas uzņēmums no Ventspils «Asya» dalīsies pieredzē, kā izdevies ar HPC infrastruktūras palīdzību atvieglot daudzu citu uzņēmēju ražošanas procesus, piemēram, ražojot mikrofonus vai mākslīgo intelektu izmantojot dēļu skeneros, analītiskajā ķīmijā, balss un video apstrādē.

    Plkst. 14.00 notiks HPC akadēmiskā pēcpusdiena, uz kuru aicināti valsts un pašvaldības sektorā strādājošie, kā arī uzņēmēji un zinātnieki, lai klātienē uzzinātu, kā superdators var palīdzēt uzlabot valsts un pašvaldību infrastruktūru. Ventspils domes izpilddirektora vietnieks Egons Spalāns dalīsies pieredzē, ar kādiem digitālās transformācijas izaicinājumiem nākas saskarties pašvaldībām un kādi ir Ventspilī atrastie risinājumi. Tāpat pasākuma laikā varēs uzzināt, kā HPC infrastruktūras risinājumi palīdz veiksmīgi prognozēt upju un jūras radītās erozijas, tostarp, kā tuvākajos gados varētu mainīties Kurzemes jūras piekraste.

    Abos HPC informatīvajos pasākumos Latvijas Digitālā akseleratora pārstāvis Roberts Gaižutis iepazīstinās ar piedāvāto atbalstu finansējuma piesaistīšanai digitalizācijas projektiem, ko Latvijas uzņēmējiem piedāvā Eiropas Digitālo inovāciju centri.

    Gan biznesa brokastis, gan akadēmiskā pēcpusdiena dalībniekiem ir bez maksas, taču, tā kā vietu skaits ir ierobežots, nepieciešams iepriekš reģistrēties.

    HPC reģionālo semināru un biznesa brokastis Kurzemē piecu reģionālo pasākumu ciklā organizē Latvijas HPC kompetences centrs «SuperS», kas darbojas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) HPC centra un Latvijas Universitātes (LU) Skaitliskās modelēšanas institūta īstenotajā projektā «Nacionālie kompetences centri EuroHPC» (EuroCC 2). Liepājā HPC brokastis un HPC reģionālo semināru atbalsta arī Eiropas digitālais inovāciju centrs, Latvijas Digitālais Akselerators un Liepājas universitāte.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma