Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais elektriskais Renault Twingo ir francūžu versija par nākotnes budžeta klases elektroauto

    Jaunākie raksti

    Kā tas bija prognozēts, francūžu autoražotājs Renault demonstrējis elektriskā Twingo konceptauto, kas sniedz ieskatu tajā, kā Renault pārskatāmā nākotnē iztēlojas budžeta klases elektroauto Eiropā. Mērķi ir pietiekami ambiciozi – Renault šo mašīnu klientiem plāno piedāvāt 2026. gadā, bet tās cenai jābūt zem 20 tūkstošiem eiro.

    Renault arī sola ļoti augstu efektivitāti – ražotājs ziņo, ka tas būs viņu efektīvākais modelis, patērējot 10kWh, lai nobrauktu 100 kilometrus. Augsta efektivitāte, protams, ir viens no veidiem, kā nodrošināt lielāku nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, auto neaprīkojot ar lieliem, smagiem akumulatoriem.

    Pagaidām nav zināmi citi tehniskie parametri, taču auto, visticamāk, taps uz jaunās CMF-BEV platformas. Tā tiek lietota, būvējot divus citus jaunos Renault elektroauto – Renault 4 un Renault 5, kas pie klientiem ieradīsies nākamo divu gadu laikā.

    Renault izpilddirektors Luka de Meo norāda, ka šis auto ir Renault atbilde lētajiem ķīniešu elektroauto, kas visai strauji ieplūst Eiropā, bet pati mašīna tiks izstrādāta rekordīsā laikā – nepilnos divos gados. Redzēsim, kā tas atsauksies uz kvalitāti… Renault gan grib pierādīt, ka arī viņi spēj attīstīt jaunas mašīnas tikpat ātri kā ķīniešu konkurenti.

    Jaunais Twingo plānots kā pilsētai domāts transportlīdzeklis un uzņēmuma vadītājs de Meo trāpīgi norāda, ka nav vajadzīgs 2,5 tonnas smags auto, lai viena cilvēka pēcpusi vadātu apkārt. Viņš arī atsaucas uz Japānā populārajām “kei car” automašīnām, no kurām Renault smēlies iedvesmu.

    Tuvāko pāris gadu laikā gaidāms vilnis jaunu, lētāku elektrisko mašīnu – šis Renault Twingo, tāpat vairāki modeļi no Volkswagen koncerna zīmoliem, iespējams arī jauns Tesla modelis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tomy
    18.11.2023 10:09

    VW eUp alternatīva

    Reklāma