Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW Vācijā sāks piedāvāt Level 3 autonomās braukšanas palīgsistēmu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW jau šā gada izskaņā saviem klientiem Vācijā sāks piedāvāt Level 3 autonomās braukšanas palīgsistēmu “Personal Pilot L3”. Tādējādi BMW kļūs par otro ražotāju pasaulē, kurš sabiedrībai piedāvā Level 3 autonomās braukšanas prasībām atbilstošu braukšanas palīgsistēmu – iepriekš to paveica viņu konkurenti Mercedes, šādu sistēmu piedāvājot klientiem ASV.

    ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija (NHTSA) “Level 3” autonomās braukšanas palīgsistēmu definē sekojoši – auto ir spējīgs kontrolēt visus braukšanas aspektus, tostarp stūrēšanu, paātrināšanos, bremzēšanu un distances ievērošanu līdz priekšā braucošajam auto, taču vadītājam tik un tā ir jāsaglabā pietiekami daudz uzmanības uz ceļu, lai vadītājs nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu pārņemt auto vadīšanu. Kopumā eksperti uzsver, ka šī sistēma ir liels solis uz priekšu, ja salīdzinām ar šobrīd populārākajām Level 2 sistēmām, jo šo sistēmu izmantošanas laikā vadītājam nepārtraukti jāsaglabā uzmanība uz ceļu un rokas jātur uz stūres.

    Reklāma

    BMW sola, ka šī jaunā funkcionalitāte viņu mašīnās jau no šī gada beigām būs pieejama 7. sērijas pircējiem, kā arī elektriskajam i7. Sistēma vadītājam ļaus noņemt rokas nost no stūres un arī novērst uzmanību no ceļa, braucot ātrumā līdz 60km/h un pārvietojoties pa ceļiem, kuriem ir sadalošā barjera. Sistēma pasūtīšanai būs pieejama decembrī, bet pirmās mašīnas no ražošanas līnijas noripos martā.

    Bavārieši arī saka, ka viņi ir pirmie pasaulē, kuri sistēmas darbību var nodrošināt arī tumsā, pateicoties “īpaši attīstītiem sensoriem”. BMW arī uzsver, ka pie stūres sēdošais cilvēks drīkst novērst uzmanību no ceļa, taču, ja sistēma to pieprasa, ir jābūt gatavībā pārņemt mašīnas vadību. Ja tas nenotiek, auto apstāsies ceļmalā.

    Ražotājs skaidro, ka sistēma apvieno augstas izšķirtspējas kartes datus ar īpaši precīzu GPS koordinātu noteikšanu. Tāpat auto aprīkots ar 360 grādu kamerām, video kamerām, dažādiem sensoriem, tostarp LIDAR. To visu saliekot kopā, mašīna iegūst informāciju par to, kas notiek tai apkārt un pieņem lēmumus. Papildsistēmas cena – 6400 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    13.11.2023 15:15

    Kad būs level 89 tad arī patērētājs sāks domāt par tāda auto iegādi

    Reklāma