Web Analytics
More
    Reklāma

    Rivian un Amazon kopīgi izstrādātie elektriskie furgoni tagad pieejami arī citiem uzņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Rivian atklājis, ka tagad jebkurš uzņēmums, kuram ir tāda vēlēšanās un vajadzība var pasūtīt viņu elektrisko furgonu, kuru var izmantot piegādes vajadzībām. Iepriekš tas nebija iespējams, jo Rivian bija noslēgts līgums ar Amazon, kas paredzēja, ka šie transportlīdzekļi paredzēti tikai Amazon.

    Šāda informācija parādījās Rivian atskaitēs par 3. ceturkšņa finansiālajiem rādītājiem, vēlāk uzņēmumam papildinot savu mājaslapu ar tehnisko informāciju un cenām.

    Pieejamas divas furgona versijas – izmēros mazākais furgons nosaukts par “Delivery 500” un tajā var pārvadāt 1240 kilogramus kravas, savukārt transportlīdzekļa pilnā masa ir 4240 kilogrami, Rivian ar vienu uzlādi solot 260 kilometrus. Pieejams arī izmēros lielāks “Delivery 700” furgons. Tajā var pārvadāt 1140 kilogramus kravas, taču kravas nodalījums ir lielāks nekā mazākajai versijai, tāpēc tas būs piemērotāks ne tik smagām, taču izmēros lielākām kravām. Ar vienu uzlādi vajadzētu pietikt 240-245 kilometriem.

    Rivian neziņo, cik ietilpīgi ir furgona akumulatori, taču zināms, ka tajos izmantota LFP tehnoloģija un ātrās uzlādes iespējas pieejamas ar 100kW jaudu.

    Iepriekš esam rakstījuši par līgumu starp Rivian un Amazon, kas paredzēja piegādāt 100 tūkstošus šādu furgonu. Līgumu plānots izpildīt līdz 2030. gadam. Arī pie furgona izstrādes savu pirkstu pielika Amazon. Šoruden tika ziņots, ka Amazon saņēmusi 10 tūkstošus furgonu. Daļa no tiem tika likti lietā Eiropā, taču lielākā daļa tika nodarbināti ASV. Rivian pārstāvji arī norādījuši, ka viņi negrasās atkāpties no līguma ar Amazon un izpildīs pasūtījumu līdz galam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma