Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen pagaidām atliek plānus par jaunu elektroauto bateriju rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerna Volkswagen vadība pagaidām atliek lēmumu par kopumā ceturto elektroauto bateriju rūpnīcu. Kā iemeslu šādam solim VW valdes priekšsēdētājs Olivers Blume min mazāku pieprasījumu pēc elektroauto.

    “Ņemot vērā tirgus situāciju un lēno elektroauto tirgus attīstību Eiropā, šobrīd no biznesa skatupunkta nav pamata lemt par ceturto elektroauto bateriju rūpnīcu,” citēts Blume, kura paziņojumu no Škoda saņēma ziņu aģentūra Reuters. VW jau pagājušogad atlika šo lēmumu, toreiz izskatot iespējamās rūpnīcas atrašanās vietas Polijā, Čehijā un Slovākijā.

    Vēl pavisam nesen Blume tikās ar Čehijas valdības pārstāvjiem, čehiem cenšoties panākt, lai VW investē naudu pie viņiem, taču acīmredzot šīsnedēļas tikšanās nav nesusi cerētos augļus. Čehu spiediens patiesībā bija gana nopietns un ar ultimātu – ja līdz 1. novembrim no VW nebūs galalēmuma šajā jautājumā, tad izvēlētā vieta rūpnīcai tiks piedāvāta citiem investoriem. Čehija risina pārrunas ar vismaz pieciem investoriem, bet diviem no tiem plāni un mērogs ir līdzvērtīgs VW iecerēm.

    Volkswagen nedienas elektroauto tirgošanā esam aprakstījuši daudz un dikti, bet situācija tiešām neizskatās labi – pasūtījumu skaits Eiropā samazinājies par 50%, proti, no 300 tūkstošiem pasūtījumu pērn uz 150 tūkstošiem šogad. To nesen atklāja VW koncerna galvenas finanšu cilvēks Arno Antlics. Lai arī piegāžu rādītāji pagaidām izskatās solīdi, tas lielā mērā saistīts ar iepriekšējo pasūtījumu izpildi. Problēmas samilzušas tik tālu, ka Volkswagen vadība apsver darbinieku atlaišanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma