Web Analytics
More
    Reklāma

    Kopš Īlons Masks iegādājās “Twitter”, tā vērtība samazinājusies vairāk nekā uz pusi

    Jaunākie raksti

    27. oktobrī apritēja gads, kopš Īlons Masks par 44 miljardiem ASV dolāru iegādājās “X” (“Twitter”). Lai savāktu nepieciešamo summu, miljardierim toreiz bija jāķeras pie teju katra iespējamā salmiņa, tostarp jāpārdot daļa savu “Tesla” akciju un jāaizņemas nauda bankā. Tiesa, jau toreiz uzņēmums nebija šādas naudas vērts, taču tagad tā vērtība ievērojami nokritusi, apstājoties vien pie 19 miljardu dolāru atzīmes.

    Saskaņā ar “X” iekšējiem dokumentiem, uzņēmuma vērtība šodien sasniedz 19 miljardus dolāru jeb 45 USD par vienu akciju. Gada laikā tā nokritusi par 55% un ik dienu krītas teju par 70 miljoniem dolāru. Dokumentos arī norādīts, ka “uzņēmuma patieso tirgus cenu noteica toreizējā Direktoru padome, pamatojoties uz vairākiem faktoriem tādā veidā, kas atbilst piemērojamiem nodokļu noteikumiem”.

    Reklāma

    Kopš Masks kļuva par “X” šefu, viņš ir darījis zināmu, ka vēlas veidot uzņēmuma kompensācijas plānu pēc “SpaceX” parauga. Tas ir privāts, bet ļauj darbiniekiem regulāri pārdot daļu no savām akcijām. Tās arī dēvē par ierobežotām akciju vienībām, kuras darbinieks oficiāli iegūst savā īpašumā četrus gadus pēc piešķiršanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    01.11.2023 11:27

    Jāliek lielā bildē kopā un ne tikai Iks. Nasdaq pēdējos pāris gados ir atpumpēts par pacmit triljoniem jeb ļoti ( ļoti ) daudz un pat labu pelnošu uzņēmumu akcijas ir iedzītas kā saka zemē ( cik tur 152 jau kompānijas līdz dilution novestas tikai šogad ) … jācer ka standarta cikls tas ir …

    davix
    02.11.2023 09:39
    Reply to  xs1

    varbūt pie vainas nav akciju tirgus, bet gan tāds jau arī bija plāns – pārņemt un likvidēt Tweeter. Kā teikt cīņā ar oponentiem – uzvari vai pārpērc. Kā reiz uz ASV vēlēšanām, uzņēmums būs jau pamatīgi degradēts “mission completed successfully”

    Last edited 6 months ago by davix
    Egils
    02.11.2023 13:34

    Kā Elons teica pēdēja intervijā pie Joe Rogan, X’am nav monetārā vērtība, tas pēc principa maksā “visu”, jo tie 40+miljrd. ļauj cilvēkiem beidzot izteikties bez baniem un aktīvāām represijām pret tiem, kā tas bija twittera laikos, ja tu nerunāji pēc valdības noklusējuma prasībām!

    Name*
    02.11.2023 23:03
    Reply to  Egils

    Ja jau var izteikties un nebūs aizliegums profilam, tad jau profilu, kurš ziņoja par Elona lidmašīnas atrašanās vietu jābūt vēl joprojām darbībā. Bet izrādās, ka bloķēja pēc pārim mēnešiem, kad Elons pārņēma kompāniju. Kas nozīmē, ka Jūsu izteikums neatbilst patiesībai.

    Egils
    03.11.2023 17:15
    Reply to  Name*

    Elons vienkārši ir paranoisks, ka kāds viņu nogalinās (es viņa vietā arī būtu), tādēļ to var uzskatīt kā pašaizsardzību pret dažādiem informācijas nopludinātājiem par viņa atrašanās vietu. Tu gan jau arī negribētu zināt, ka tavu auto aktīvi novēro un izseko.

    Biteme
    03.11.2023 17:26
    Reply to  Egils

    Telefona atrašanās vieta regulāri tiek atzīmēta. Un maz kurš par to satraucas.

    Reklāma