Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla par 100 miljoniem dolāru British Petroleum pārdos uzlādes iekārtas

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla noslēdzis 100 miljonus dolāru vērtu darījumu ar britu naftas pārstrādes milzi British Petroleum, kas paredz, ka Tesla pārdos savas Supercharger elektroauto uzlādes iekārtas. Tas ir pirmais šāda veida darījums Tesla vēsturē.

    Līdz šim dažādu versiju un paaudžu Supercharger uzlādes iekārtas izmantotas tikai Tesla uzlādes tīklā, bet tagad BP elektroauto uzlādes stuktūrvienība plāno izmantot šīs iekārtas savā uzlādes tīklā Ziemeļamerikā. Lieki teikt, ka tā būs pirmā reize, kad Supercharger iekārtas izmantotas ar Tesla nesaistītā uzlādes tīklā.

    Darījums ir daļa no plašāka BP Pulse projekta investēt aptuveni 1 miljardu dolāru, lai attīstītu uzlādes tīklu ASV. Investīcijas plānotas laikaposmā līdz 2030. gadam. Arī Tesla pusē saskatāmi ieguvumi, proti, pārdodot uzlādes iekārtas, viņiem veidojas papildus ienākumu avots. “Pārdot mūsu ātrās uzlādes iekārtas mums ir jauns solis, taču lūkojamies pēc iespējām paplašināties,” oficiālajā paziņojumā pauda Tesla uzlādes infrastruktūras attīstības vecākā direktore Rebeka Tinuči. Tas nozīmē, ka šis darījums paver ceļu vēl citiem līdzīgiem projektiem un, iespējams, kas tamlīdzīgs drīz notiks Eiropā.

    BP tikmēr paziņojuši, ka Supercharger iekārtas viņu uzlādes tīklā nonāks jau nākamgad gan viņiem pašiem piederošās lokācijās, gan arī sadarbojoties ar citiem uzņēmumiem, piemēram, auto nomas uzņēmumu Hertz. Pirmās Supercharger iekārtas BP uzlādes tīklā plānots uzstādīt Hjūstonā, Fīniksā, Losandželosā, Čikāgā un Vašingtonā.

    Iekārtas būs aprīkotas gan ar Tesla NACS spraudni, gan ar CCS spraudni, kas nozīmē, ka tās varēs izmantot dažādu autoražotāju mašīnas. Kā zināms, Ziemeļamerikā šobrīd norit strauja pāreja tieši uz NACS spraudni, taču jau pārdotās mašīnas arī kaut kur ir jālādē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma