Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows lietotājiem Eiropā būs iespēja izvairīties no Edge pārlūka

    Jaunākie raksti

    Microsoft beidzot pārtrauks uzmākties ar Edge pārlūku Windows lietotājiem Eiropā, kad tie veiks meklējumus Windows vai arī izmantos Windows Widgets paneli. Tā vien izskatās, ka nu Windows sāks respektēt par noklusēto iestatīto tīmekļa pārlūku.

    Pagaidām gan Windows 11 to darīs tikai Eiropas Ekonomikas zonā, pārējai pasaulei Windows 11 un Windows 10 turpinās uzvesties drusku cūcīgi, spiežot Edge pārlūku izmantot vietās, kur bez tā var mierīgi iztikt.

    Reklāma

    Te gan būs jāsagaida Windows 11 atjauninājums, kas pagaidām pieejams tikai agrīniem testētājiem. Iepriekš varēja izmantot EdgeDeflector vai kādas līdzīgas lietotnes, bet Microsoft šo Edge apiešanas iespēju slēdza.

    Vienlaikus zināms, ka Teams tiks atsiets no Microsoft 365 un Office 365 jau oktobrī.

    Eiropas Savienības Digitālo tirgu akts stāsies spēkā nākamā gada martā, līdz tam varam gaidīt, ka arī citi lielie tehnoloģiju un programmatūras milži ieviesīs lietotājiem draudzīgākas korekcijas savos produktos un pakalpojumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    07.09.2023 09:16

    Nekādas vainas jau tam edžam arī nav, ikdienā lieliski aizstāj hromu jo…jūs jau paši zināt. Atšķirība ir niansēs, kuras vidējais tontons pat neievēro.

    TopStar
    07.09.2023 13:24
    Reply to  Biteme

    Tā viena no niansēm kas attur – 3 pušu lietotnes bez problēmām var piekļūt tavām parolēm jo nav paroles paroļu menedžerim. Hromam tāda ir kad importē datus uz jaunu pārlūku. Tas ir liels sarkanais karogs. Otrs – nav integrācijas ar Google. 😁 😁 😁

    Biteme
    07.09.2023 14:17
    Reply to  TopStar

    Nekad neesmu importējis paroles no edža, bet lai paskatītos saglabāto paroli, vajag autentificēties.
    Tiešām var izeksportēt paroles, nenosaucot vārdu un paroli?

    davix
    08.09.2023 14:03
    Reply to  Biteme

    Nezinu kā ir šobrīd, bet vēl pirms gadiem 2, kad centos mēģināt EDGE, kam it kā vislabāk nodrošinātā saderība ar Windows, tad atšķirība nebija vien niansēs, bet pat vairākās ikdienā lietojamās lapās, kas netika korekti atvērtas. Varbūt šobrīd, kāds progress. Bet izskatās, joprojām nav viena ideālā pārlūkprogramma. Nākas kombinēt (piem. Opera + Chrome).

    Savukārt piespiedu programmatūra ierīcēs ir viena no kaitinošākajām lietām. Šeit Eiropas Institūcijām vēl plašs darba lauks īpaši Android laukā telefoniem ar jau preinstalētām aplikācijām, kuras kā maksimums var vien deaktivizēt.

    grh
    07.09.2023 09:51

    Nesen saņēmu Windows 11 update no Developers kanāla. Man noresetojās defaultais pārlūks uz edge un defaultais pdf pārlūks uz edge. Varbūt nākamais apdeits pārtrauks tos sūdus darīt.

    Arnys
    07.09.2023 14:10
    Reply to  grh

    Tāka dzīvo eiropā, ar nākamo pārtrauks :D

    digitalk
    08.09.2023 10:35

    var iezviegt par Edge cik grib, bet kad FF un C nebija spējīgi izpildīt elementāru bildes drag’n’drop starp pārlūka logiem, jo, redziet, viņiem megadrošības politikas to neļauj, tad Edge to izdarīja kā pienākas.

    davix
    08.09.2023 14:13
    Reply to  digitalk

    Labprāt uzklausītu citas alternatīvas, ja kādam ir pieredze, bet liekas:
    1) Chrome – vienīgais nodrošina visu ekrānā redzamās mājas lapas sadaļas automātisko tulkošanu;
    2) Opera – nodrošina integrētu reklāmas bloķētāju + bezmaksas VPN; (savukārt mīnus, ka Opera neatbalsta ID kartes lasītāju e-parakstīšanai).

    Reklāma