Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin un Leidenes Universitātes sadarbības rezultātā cer prognozēt depresiju tās savlaicīgai profilaksei

    Jaunākie raksti

    Pasaules garīgās veselības dienā, mums ir īpaši svarīgi runāt par to, kā mēs varam palīdzēt cilvēkiem ar depresiju. Jā mēs varētu paredzēt un brīdināt cilvēkus ar depresijas draudiem, tāpat kā tagad varam prognozēt un brīdināt par sliktiem laika apstākļiem? Pērkona negaisi netiek paredzēti balstoties uz to skaita pieaugumu, kā šobrīd mēs paredzam depresiju — laika gaitā novērojot simptomus. Meteorologi uzrauga iezīmes un vides svārstības, kas norāda uz gaidāmajām izmaiņām, lai informētu sabiedrību, kura varētu sagatavoties gaidāmajai vētrai. Tāpat Leidenes universitātes pētnieki uzrauga pētījuma dalībnieku multimodālos datus, lai palīdzētu identificēt depresijas epizožu tuvošanās agrīnas pazīmes, lai nodrošinātu agrīnu, personalizētu profilaksi.

    Mēs visi apzināmies, ka depresija ir izplatīta slimība, kas novājina cilvēku. Ņemot vērā, ka tikai 50% pacientu stāvoklis uzlabojas sākotnējās ārstēšanas laikā, eksperti piekrīt – tieši profilakse ir visefektīvākais veids kā mainīt depresijas globālo slogu. WARN-D pētījums, kas ir Leidenes Universitātes asociētā profesora Dr. Eiko Frīda 5 gadu pētnieciskais projekts, izmanto Garmin vívosmart 4 fitnesa izsekotāju, lai uzraudzītu 2000 studentu Nīderlandē. Mērķi – savlaicīgi identificēt vai viņiem nerodas brīdinājuma pazīmes par iespējamo depresiju, kurai būtu nepieciešama profilakse nākotnē.

    Reklāma

    Mācību laiks var būt ļoti saspringts un stresa pilns. Tādēļ daži studenti saskaras ar garīgās veselības problēmām, piemēram, depresiju. Lai labāk izprastu šos stresa faktorus un studentu pieredzi, pētījums koncentrējas uz studentu ikdienu, kā datu vākšanas rīkus izmantojot viedtālruņus un Garmin fitnesa izsekotājus. Apkopotie dati palīdzēs pētniekiem izveidot personalizētu agrīnās brīdināšanas sistēmu WARN-D, kas būs pieejama bez maksas viedtālruņa lietotnes veidā. Šis ir viens no pirmajiem tāda veida pētījumiem pasaulē.

    Garmin loma veselības un aktivitātes uzraudzībā

    Pētnieki gadiem ilgi seko līdzi pētījuma dalībniekiem un, pamatojoties uz savāktajiem datiem, mēģina paredzēt gaidāmās depresijas epizodes. Lai to varētu izdarīt, dalībnieki 24 stundas diennaktī valkā Garmin vívosmart 4 fitnesa izsekotāju, pirmos 3 mēnešus atbild uz ikdienas jautājumiem savā viedtālrunī un sinhronizē savus datus, izmantojot viedtālruņa lietotni Garmin Connect™. Garmin Health API apkopo datus un nosūta tos pētniecības grupai, izmantojot Fitrockr platformu. Fitnesa izsekotājs vívosmart 4 reģistrēs miega fāzes un to ilgumu, aktivitāti, sirdsdarbības ātrumu, stresa līmeni un Body Battery. Pētnieki uzskata, ka īpaši svarīgi ir miega dati, paredzot gaidāmās pārejas uz garīgās veselības problēmām.

    Leidenes universitātes pētniekiem Garmin piedāvāja pieejamu tehnoloģiju paketi, kas nodrošina atbilstību stingrajiem Eiropas privātuma likumiem, kas ir ļoti svarīgi attiecībā uz sensitīviem personas datiem.

    Fitrockr ir programmatūra, kuras izpētes un analītikas platforma ļauj organizācijām viegli pārvaldīt un sinhronizēt Garmin viedpulksteņus ar piekļuvi augstas izšķirtspējas neapstrādātiem datiem, neatkarīgai mitināšanai, reāllaika datu straumēm, kā arī tiešai analīzei un eksportam. Fitrockr ir viena no Garmin Health API un SDK visdziļāk integrētajām tehnoloģijām, kas nodrošina Garmin Health korporatīvos risinājumus kopš 2018. gada.

    Garmin Health un Fitrockr arī lepojas ar to, ka atbalsta novatoriskus pētījumus, izmantojot grantu programmas, kas nodrošina rīkus pētījumu veikšanai, pamatojoties uz Garmin viedpulksteņu veselības datiem. Neatkarīgi no tā, vai tā ir piekļuve augstas izšķirtspējas neapstrādātiem datiem, neatkarīga datu mitināšana vai pilnīga valkājamas ierīces vadība, Garmin produkti palīdz ilgtspējīgā veidā virzīties uz priekšu veselības pētniecības jomās.

    Lai pievērstu lielāku uzmanību mentālās veselības problēmām un palielinātu izpratni par tām, atzīmējot Pasaules garīgās veselības dienu, Garmin izveidojis jaunu nozīmīti, kuru iespējams nopelnīt ar savām aktivitātēm.

    Veicot jebkuras aktivitātes laikā no 8. līdz 14. oktobrim, kas kopumā sasniegs 150 minūtes jūsu izvēlētās aktivitātes, varēsiet iegūt šo Garmin nozīmīti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma