Web Analytics
More
    Reklāma

    ANO un Nīderlande plāno izveidot mākslīgā intelekta ētiskās uzraudzības sistēmu

    Jaunākie raksti

    Turpinoties straujai mākslīgā intelekta (MI) attīstībai, Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) un Nīderlandes valdība aizvadītajā nedēļā paziņojušas par plāniem izveidot MI ētiskās uzraudzības sistēmu. 5. oktobrī Nīderlandes Digitālās infrastruktūras iestāde un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) oficiāli uzsāka projektu “Supervising AI by Competent Authorities”, kurā tiks apkopoti dati par to, kā Eiropas valstis uzrauga MI.

    Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisija (EK). Tā galīgais mērķis ir apkopotas informācijas veidā iepazīstināt ar labākajiem ieteikumiem mākslīgā intelekta uzraudzībai. Jāpiezīmē, ka EK ir arī tā iestāde, kura aprīlī ierosināja likumprojektu par MI attīstību Eiropas Savienībā. Jūnijā šis noteikumu kopums ar pārliecinošu balsu pārsvaru tika pieņemts Eiropas Parlamentā.

    Reklāma

    Būtiski, ka atsevišķas Eiropas valstis jau sākušas apsvērt jautājumus saistībā ar MI regulējumu un tā attīstību. Piemēram, augusta beigās Spānija paziņoja par plāniem izveidot vietējo MI regulēšanas aģentūru un valsts stratēģiju, lai panāktu, ka MI attīstība valstī ir “iekļaujoša, ilgtspējīga un uz pilsoņiem vērsta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma