Web Analytics
More
    Reklāma

    Anglija plāno aizliegt viedtālruņu lietošanu skolās

    Jaunākie raksti

    Pasaulē jau labu laiku norit aktīvas diskusijas par to, vai bērniem skolās vajadzētu izmantot viedtālruņus. Kā galvenie argumenti pret mobilo ierīču izmantošanu skolās tiek minēti: šādā veidā skolēniem mazinās koncentrēšanās spējas, emocionālā stabilitāte, ir vājāki mācību sasniegumi un palielinās atkarība no interneta. Balstoties uz šiem argumentiem, Ķīna pirms pusotra gada sāka aizliegt skolēniem lietot mobilās ierīces mācību iestādēs. Nu ar līdzīgiem plāniem nākusi klajā Anglija.

    Vairāki informācijas avoti apliecina to, ka Anglijas valdošā Konservatīvā partija ar izglītības sekretāri Džilianu Kīganu vadībā plāno izdot jaunas vadlīnijas, kas aizliedz viedtālruņu lietošanu skolās, tostarp starpbrīžos. Lai arī atsevišķās Anglijas skolās jau ir spēkā līdzīgi ierobežojumi, tos plānots paplašināt līdz reģiona līmenim. Debates par viedtālruņu aizliegumu Anglijas skolās norit jau vairākus gadus.

    Reklāma

    Šie plāni Anglijā kļuvuši īpaši aktuāli pēc ANO jūlijā publicētā ziņojuma, kurā ieteikts aizliegt viedtālruņus skolās, lai uzlabotu skolēnu koncentrēšanās spējas un samazinātu kiberhuligānismu.

    Kīgana uzskata, ka mobilie tālruņi ir viena no lielākajām problēmām, ar ko jācīnās gan bērniem, gan skolotājiem, tāpēc apņēmusies izstrādāt veidu, kā dot iespēju pedagogiem aizliegt mobilās ierīces mācību iestādēs. Ja Konservatīvās partijas ieceres īstenotos, viedtālruņi tiktu aizliegti Anglijas skolās, bet ne pārējā Lielbritānijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ūsainis
    05.10.2023 19:36

    Podziņtelefonus varēs izmantot?

    Reklāma