Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek atsaukti visi “Onewheel” vienriteņi, jāuzstāda programmatūras labojumu

    Jaunākie raksti

    Onewheel skrejritenis ticis atsaukts ASV, jo kopš tā iznākšanas 2019. gadā līdz 2021. gadam bijuši četri nāves gadījumi Onewheel izmantošanas laikā. Trīs no mirušajiem Onewheel izmantotājiem valkājuši ķiveri.

    Future Motion ir veicis Onewheel testus, kuros neko neierastu ar skrejriteni nav izdevies atrast, bet tāpat Onewheel atsaukts. Vienlaikus Future Motion izplatījis paziņojumu, ka ASV patērētāju aizsargi (U.S. Consumer Product Safety Commission) nepatiesi apvainojuši Onewheel.

    Reklāma

    Onewheel atsaukums esot brīvprātīgs, tas nāk gadu pēc Future Motion veiktajiem testiem. Atsaukuma ietvaros Onewheel GT, Onewheel Pint X, Onewheel Pint un Onewheel Plus XR modeļiem tiks uzstādīts programmatūras labojums, kas brīdinās braucēju par pārāk bīstamu vai agresīvu Onewheel izmantošanu ar skaņu un vibrēšanu. Onewheel ziņos, kad tam būs kāda kļūda izmantošanas laikā, kad akumulatora uzlāde būs nokritusi zem drošas izmantošanas līmeņa, kā arī kad būtu jābrauc lēnāk ar Onewheel.

    Rīgā kādi pāris Onewheel ir manīti, bet šis elektriskais skrituļdēlis ar vienu riteni nekad nav šķitis drošs. Onewheel cena vienmēr bijusi ļoti augsta, tos varēja iegādāties sākot no aptuveni 1900 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    04.10.2023 14:44

    Nebūtu šāda cena, labprāt arī iegādātos. Liekas tīri jautrs pasākums šis aparāts.

    Rūdolfs Putniņš
    04.10.2023 18:54

    Tad vienritenis, skrejritenis vai elektriskais skrituļdēlis? Laikam tomēr elektriskais vienritenis.

    Onewheel, tāpat kā EUC izmanto žiroskopu lai iekārtu noturētu līmenī riteņa asī un sagāšanu no braucēja puses interpretē kā jaudas padošanas signālu. Lai braucējs nenogāztos, aparāts vienmēr dod pretspiedienu ar motoru. Ir tikai loģiski, ka tuvojoties elekotromehāniskās sistēmas jaudas robežai Onewheel vairs nespēj spiest pretī un braucējs iedur klāja priekšgalu zemē. Tālāk jau viss atkarīgs no ātruma.

    Visiem EUC ir potenciāli līdzīga avārija iespējama, bet tiem jau sen ir pīkstulis, kas uzbļauj, ja braucējs tuvojas jaudas griestiem. Žēl, ka vajadzēja šādu fīču izcīnīt ar asinīm, bet Onewheel ražotāji Future Motion ir izslavēti ar patērētājam kaitīgām praksēm. Pats koncepts iekārtai ir foršs, bet es to uzbūvētu pats ar VESC kontrolieri. Ar saviem eiro nevēlos atbalstīt Future Motion.

    bobis
    05.10.2023 15:47

    Tikpat labi vareja izgudrot deli ar prieksejo velkoso elektromotora riteni un aizmugure diviem maziem riteniem un vaditu to gulus stavokli ar kiveri, celgalu un elkonu aizsargiem, protams tas butu parak atrs lai butu atlauts brukt gajeju tuvuma, ta ka likta ideja, gulus stavokli grutak parredzet celu. Skatoties uz so vienriteni gribas teikt, kas tas par zveru un ka to ed.

    bobis
    05.10.2023 16:23

    Tam delim, vel prieksa var pierikot demonragus, jo ar pauri lido nekuriene.

    bobis
    05.10.2023 16:24

    Tos ragus es domaju stures vieta.

    Hu huu
    05.10.2023 19:13

    visstabilākais ir trisritenis. šis ir bagatiem jefiņiem.

    Reklāma