Web Analytics
More
    Reklāma

    “Viedo pilsētu konferencē” diskutēs par datos balstītu pilsētu un reģionu pārvaldību

    Jaunākie raksti

    12. oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrā (ZIC) jau otro gadu norisināsies «Viedo pilsētu konference», kas pulcēs pašvaldību, tehnoloģiju uzņēmumu un akadēmiskās jomas pārstāvjus, lai diskutētu par datos balstītu pārvaldību, pievēršoties dažādu risku apzināšanai saistībā ar civilo aizsardzību un operatīvu sabiedrības informēšanu, klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu un mobilitātes plūsmu pilnveidošanu.

    Konferences mērķis ir veicināt izpratni par datos balstītu pilsētu pārvaldību, vienlaikus dodot iespēju ieinteresētajām pusēm definēt nākamos soļus gudri pārvaldītu reģionu attīstībai. Dažādu jomu eksperti spriedīs par datu lomu pašvaldību aktivitātēs, izvērtējot, vai līdz šim paveiktais ir uzlabojis sabiedrības drošību, vides un infrastruktūras kvalitāti, kā arī iedzīvotāju labklājību.

    Reklāma

    Pasākuma dalībnieku skaits ir ierobežots, reģistrēties dalībai var līdz 10. oktobrim – https://ej.uz/vpk2023. Konferenci varēs vērot arī tiešsaistē RTU ZIC Facebook lapā.

    Konferencē iniciatīva «NetZeroCities» virzītāji piedāvās ieskatu jau paveiktajā un ieskicēs būtiskākās plānotās aktivitātes. Savukārt ministru un pašvaldību pārstāvji diskutēs, kā valsts redzējums un vīzija saskan ar pašvaldību reālajiem izaicinājumiem. Savu viedokli sniegs arī Latvijas lielāko tehnoloģiju uzņēmumu un pētniecības organizāciju pārstāvji. Viņi demonstrēs tehnoloģisku risinājumu potenciālu, kas, risinot ilgtspējas izaicinājumus, uzlabotu pilsētu un reģionu iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

    «Lai arī šodienas pasaulē mēs runājam par pilsētām, kuru attīstība izriet no datos balstītiem lēmumiem, to centrā nemainīgi ir cilvēks. Pašvaldību dienas kārtībā ir ne mazums izaicinājumu – klimata izmaiņas, globalizācija, deurbanizācija u.c. –, tāpēc risinājumu meklēšanā ir jāiesaista iedzīvotāji, pētniecības un augstākās izglītības iestādes, industrijas pārstāvji, sniedzot tiem iespēju no padomdevējiem kļūt par aktīviem līdzdalībniekiem. Savukārt augstskolām ir jāspēj proaktīvi reaģēt uz mainīgajām pilsētu vajadzībām un izaicinājumiem, piedāvājot inovatīvus risinājumus viedas un cilvēkam draudzīgas pilsētvides veidošanā,» atzīst RTU Inovāciju prorektore Liene Briede.

    «Viedā pilsēta ir gudra un efektīva pašvaldības pārvaldība, domājot gan par šodienu, gan attīstību nākotnē. Tehnoloģijas un sistēmas ir radītas, lai palīdzētu sasniegt izvirzītos mērķus ātrāk, ērtāk un lētāk. Savukārt dati ir pirmais solis ceļā uz viedu pašvaldību, jo ļauj pārraudzīt pašvaldības kopējo saimniecību, sākot no infrastruktūras un gaisa kvalitātes līdz pat iedzīvotāju noskaņojumam. «Tet» pārziņā jau šobrīd ir plašs pakalpojumu klāsts un kompetences, kas ļauj sasniegt Latvijas un Eiropas Savienības prioritāros mērķus tādās jomās kā sabiedrības drošība, civilā aizsardzība, droša sistēmu un datu pārvaldība, datu uzkrāšana un analīze, reģionu attīstība un vides aizsardzība,» saka «Tet» Jaunu biznesu attīstības vadītāja Guna Dātava.

    Konferenci organizē RTU ZIC sadarbībā ar tehnoloģiju uzņēmumu «Tet», atvērto inovāciju kustību «VEFRESH» un Rīgas domi. Pasākuma norisi nodrošina Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta inovāciju kopienas «EIT Urban Mobility» iniciatīva.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma